Wine & Spirits Company valt voor de Chileense topwijnen met Italiaanse charme en voegt de wijnen van Haras de Pirque by Antinori toe aan haar portfolio. Haras de Pirque is eigendom van de befaamde Italiaanse wijnfamilie Antinori.

Het wijnhuis ligt in Chili, 30km ten zuiden van Santagio in een van de meest prestigieuze gebieden in Maipo Valley. Haras de Pirque staat voor de blend van de Nieuwe en Oude wijnwereld; een blend tussen Chili en Italië, een blend van verschillende families met één gedeelde passie: het produceren van fantastische wijnen. Door deze toevoeging kunnen consumenten in de horeca straks genieten van topwijnen uit Chili met de Italiaanse allure van Antinori. Wie nu al thuis deze wijnen wilt ontdekken kan terecht bij de Gastrovino Wijn & Delicatessen winkels in heel Nederland.

Duurzaam hoefijzer

Ronduit spectaculair is de wijnkelder van Haras de Pirque, die de vorm van een hoefijzer heeft. Een eerbetoon aan de oudste volbloedpaardenfokkerij in het land, opgericht in 1892 op slechts een steenworp afstand van de wijnmakerij. De beste renpaarden uit Chili kwamen hier vandaan. De kelder, gelegen op de heuvel, is ontworpen om het element zwaartekracht in alle fasen van de wijnproductie te integreren. Hierdoor wordt het gebruik van apparatuur beperkt en een hogere mate van energiebesparing en kwaliteit gegarandeerd. Duurzaamheid is erg belangrijk voor Haras de Pirque en leidend bij de hele bedrijfsvoering, van watermanagement tot aan ‘people management’. Uiteraard hoort daar ook biologisch boeren bij. Sinds 2006 ligt de focus op het maken van biologische wijn. In 2016 was de transitie naar biologische wijnbouw voltooid en inmiddels zijn alle rode wijnen biologisch gecertificeerd.

Estate-Haras-de-Pirque.jpg

Haras de Pirque bezit 135 hectare wijngaarden  in de Maipo Andes Valley. Hiervan is ongeveer 90 hectare beplant met de rode variëteiten cabernet franc, cabernet sauvignon en carmenère, waar zij vier biologisch gecertificeerde wijnen van maken. De wijngaarden in de koele kustgebieden Casablanca- en Leyda Valley zijn beplant met chardonnay en sauvignon blanc voor de twee witte wijnen in het portfolio.

Wijnmaakster Cecilia Guzman

Wijnmaakster Cecilia Guzman

“The Chilean adventure started at the beginning of 2000; Haras the Pirque is really a unique place that is able to produce wine with a lot of vibrancy, elegance and grace. It respects perfectly what the Antinori family was looking for, a long-term development of territories with great potential and quality wines. And that is also what we look for in our partners, long term and quality relations. That’s why we are extremely excited to start this new relation with Wines & Spirits.” – Alessandro Leone, Export manager of  Marchesi Antinori.

Van kwantiteit naar kwaliteit

“Het jaar 2020 heeft ons in laten zien dat het meer om kwaliteit gaat dan om kwantiteit. De samenwerking met het bekende wijnhuis Marchesi Antinori sluit hier perfect op aan. Marchesi Antinori is een grote naam en staat bekend als één van de meest kwalitatieve wijnhuizen wereldwijd. Het is allemaal begonnen in Toscane, later is de Italiaanse familie gestart met het maken van wijnen vanuit de unieke wijngaarden in Chili. Dit heeft geleid tot schitterende wijnen onder de naam Haras de Pique. Wij zijn trots op deze samenwerking en hebben er veel zin om dit een groot succes te maken in de horeca en bij de Gastrovino winkels.” Aldus Majella Rijsterborgh-Huizing, Category Manager Wine & Spirits.

Over Wine & Spirits Company

Wine & Spirits Company is een zelfstandig importeur en distribiteur van wijnen en dranken in Nederland. Met een gepassioneerd team, een kwalitatief assortiment en een commerciële drive, adviseren en inspireren zij ondernemers om gezamenlijk een optimaal resultaat te bereiken. De wijnen van Haras de Pirque zijn vanaf heden exclusief verkrijgbaar voor de horeca en Gastrovino winkels in Nederland.

Bron: persbericht

🍷🍴🍇Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!