Eens was ik er, bij Happy Italy. Dat was bij de vestiging aan de Rotterdamse Binnenrotte,maar eigenlijk was ik hem een beetje vergeten. Vandaag, na een ochtendje badkamermeubels spotten ‘op Zuid’, lopen we er tegenaan: Happy Italy.  

Conditie op peil bij Happy Italy

Van shoppen krijg je trek, dus we gaan even snel iets happen daar. Er zijn veel tafels vrij maar we worden vriendelijk verzocht toch even te wachten. Kennelijk wil men de klanten niet teveel verspreid hebben. Iets kan ik me daar wel bij voorstellen, want de dames en heren in de bediening zullen hier heel wat metertjes afleggen. Kunnen ze bij Happy Italy aan de Binnenrotte hun conditie op peil houden door het vele trappenlopen, hier geeft de lengte van de zaak hun die mogelijkheid. Het restaurant is ruim en helder. Door de gebruikte (veelal natuurlijke) materialen, verschillende hoekjes, kleuren en verhogingen, komt het geheel gezellig over.

Happy Italy Binnen Rotterdam Zuid

Kindvriendelijke Happy Italty

Er is een ballenbak voor de kleintjes. Die is niet opvallend aanwezig, dus voor de kinderlozen onder ons: die is niet storend. Je kunt je (kinder)verjaardag hier ook vieren, wat een tweetal jarige jobjes vandaag ook doet. Alle kinderen (en volwassenen) mogen zelf hun pizza ‘versieren’ en de jarige mag samen met de kok haar of zijn pizza in de oven doen. Dat is natuurlijk wel héél spannend. En als toetje krijgen ze een Nutella-pizza. Nog zoiets geks: we zien de pizza’s met mascarpone en aardbeien als warme broodjes over de toonbank gaan. Die trend heb ik nooit begrepen.

PizzaFragola

Houtgestookte ovens

Al het werk in de keuken van Happy Italy, van het kneden van het deeg tot het afwassen van de borden, is door de open keukens te zien. Zo zien we ook dat de pizza’s worden bereid in twee gigantische houtgestookte pizza-ovens. Op de kaart staan uiterst vriendelijke prijzen. Die van de pizza’s beginnen bij €4,75, de meesten zijn €6,75 en er is één uitschieter voor €10,75. Ook de pasta’s, antipasti, salades en ‘dolci’ zijn heel goedkoop.

Kok Pizza Happy Italy Rotterdam Zuid

DameKokHappyItaly

De vriendelijke prijzen van Happy Italy

We bestellen een  ‘Antipasti misto’ voor twee en een glas wijn. Een keuze in dat laatste is er niet. Of eigenlijk wel: rood, wit of rosé. We gaan voor de witte en die grillo valt niet tegen. Net als de antipasti, die bestaan uit rucola, twee plakken salami, twee plakken mortadella, twee plakken rauwe ham, zongedroogde tomaatjes, een artisjokhartje en wat groene olijven. Voor €3,75. En lekker ook nog. Ik vind het knap.

WijnHappyItaly

Happy Italy, ‘The Fast Italian’

We besluiten nog een gerechtje erna te bestellen. ‘The Fast Italian’ is de ondertitel van Happy Italy. De gerechten komen inderdaad heel snel nadat je besteld hebt. Alleen lukt het ons met moeite de aandacht van de serverende dames te vangen. Maar, dat moet gezegd, het is best druk. En als we die aandacht eenmaal hebben krijgen we steeds een vriendelijke lach en de tijd en aandacht die we nodig hebben. Mijn Wim is uiterst tevreden over zijn pasta ‘Alle Verdure’ en over mijn salade ‘Marinade’ mag ik ook niet mopperen. Behalve dan dat het voor mij veel te veel was. Maar ook daar hebben ze bij Happy Italy een oplossing voor: aan elke gast die zijn bordje niet leegeet wordt aangeboden het mee te geven naar huis. Een goede service waarvan veel gasten gebruik maken, zo zien we om ons heen.

Spaghetti Happy Italy

Dit was best een prettige ervaring zo voor een onverwachte snelle lunch. We gaan die aan de Binnenrotte ook maar weer eens opzoeken. Maar eerst nog even een lekker espresso!

EspressoHappyItaly

 

LINKS:

Ga hier naar de website van Happy Italy

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!