Eindelijk komt het ervan: ik ga kennismaken met ‘de culinaire wereld van Han Ting’. Met sommelier Saskia Schurink had ik kennisgemaakt tijdens de cursus Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn (die ik overigens kan aanbevelen, voor info klik hier!). Daardoor was mijn nieuwsgierigheid nog groter geworden.

Han Ting, wijnkaart met emotie en gevoel

Een enthousiaste Saskia heet ons welkom en begeleidt ons naar onze tafel waar zij direct een feestelijk glas mousserende rosé inschenkt: ‘Amor’, Brut Reserva uit Penedès, Spanje. Een wijn van macabeu, xarel-lo, parellada en garnatxa, zo lezen wij in wijnkaart. Die heeft Saskia samengesteld met ‘emotie en gevoel‘. Om die gevoelens goed te vertalen heeft ze een indeling gemaakt die ‘iedereen kent en begrijpt’: ze laat de seizoenen spreken. Een mooi begin!

foto     Han Ting Saskia

Qi-balans, de 5 elementen

We kiezen voor het ‘Chinesekruidenmenu‘ op basis van de Qi-balans. Mirjam, die onze bestelling komt opnemen, legt het idee hierachter uit. Het menu vertegenwoordigt de cyclus van de 5-elementen. Naast de balans van smaak, presentatie, textuur en geur hebben de gerechten ook effect op het menselijk lichaam. Dat noemen zij de vijfde balans. We zijn benieuwd! In afwachting van wat komen gaat kijken we om ons heen. Het restaurant kun je omschrijven als een ”pijpenla” maar is goed ingedeeld in verschillende niveaus. De sfeer is intiem. We voelen ons fijn.

Han Ting Interieur

Wraak op de zeekwal 

Het culinaire avontuur gaat beginnen. Met name naar de zeekwal ben ik heel nieuwsgierig. In mijn jeugd ben ik er vaak door belaagd, maar wraak heb ik nooit kunnen nemen. Als ik een beetje teleurgesteld aan Mirjam vertel dat ik de zeekwal niet goed heb kunnen ontdekken komt ze onmiddellijk met een bakje ervan aan. Een gastvrij gebaar. En qua smaak? Op zichzelf niet bijzonder. Wel een apart mondgevoel.

Zeekwal bij Han Ting

Zeekwal

Allemaal cadeautjes

Over alle gerechtjes die we proeven kan ik kort zijn: zonder uitzondering cadeautjes! Niet alleen de diverse smaken zijn heerlijk en puur, Chef Han verrast tevens met een diversiteit aan texturen en temperaturen. En de wijnkeuzes van Saskia: perfect!

Zeebaars & Zeekwal

rauw – komkommer – Chinese kool – rode peper – knoflook

wijn: Sylvaner, Bernard Schoffit, Alsace, Frankrijk

foto

Coquille & Langoustine

warm en koud – kumquat – soja – bieslook /geroosterd – quinoa – x.o

wijn: Weissburgunder Trocken, Siben, Pflaz, Duitsland

kkkkkk

Heilbot

walnoot – zwarte oogbonen – gedroogde mandarijnschil – morilles

wijn: Viognier, Mc.Manis, Californië

foto

Lam

filet – knoflook – Chinees zeewier – rettich – dogbane leaf – basilicum

wijn: Les Boudalles, Domaine Brusset, Ventoux, Frankrijk

3

Banaan

chocolade – rum – yoghurt – pinda – zout – passievrucht

wijn: Muscat de Rivesaltes, Croix Milhas, Vin doux natural, Frankrijk

333

 Koffie met Friandises

333333     33333

We hebben genoten. Van de gerechtjes en de wijnen maar ook van de sfeer en de gastvrijheid. Saskia, Mirjam, goedlachse Arno en de rest van de ‘crew’:  veel dank! Aanrader!

 

Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept op proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Klik hier voor de website van Han Ting Cuisine