Eindelijk is het zover: ik ga de megagrote Jumbo supermarkt bezoeken waar ik al zoveel over heb gehoord. Ik ben benieuwd!

Beleving bij Jumbo Food Markt

Op een rustige dinsdagmorgen rijd ik Breda binnen, volg de gele bordjes waar Jumbo op staat Jumbo Food Markt en kom uit bij een groot grijs raamloos gebouw waar, naast winkels als Action, Blokker en Xenos, ook de Jumbo  Foodmarkt te vinden is. Deze supermarkt van 6.000 m2 bevindt zich op de begane grond van het winkelcentrum en ik moet zeggen dat ik onder  de indruk ben als ik via de open entree binnenloop. Er is Jumbo Food Markt groentenafdelingzoveel te zien en er gebeurt zoveel om mij heen! Ik weet niet goed waar ik moet beginnen.  Het pand is hoog en door de inrichting met veel hout en steen straalt het iets ambachtelijks uit. Achter mij hangen de apparaatjes voor de zelfscan kassa’s. Links genieten mensen  met en zonder boodschappentassen aan houten tafeltjes van een kopje koffie. Rechts zie ik een enorme hoeveelheid aan groente en fruit op diverse schappen en tafels uitgestald. En ertussenin beweegt van alles.

Vers gekookt

Rustig schuifel ik voort om alles goed in me op te nemen en begrijp ineens wat er gebeurt. Er zijn diverse vers-afdelingen tegen de muur waar wordt gekookt. Je kunt kiezen uit Sushi, Italiaans, Aziatisch en Hollands. De ingrediënten liggen klaar om te worden meegenomen, maar de voorgestelde  maaltijd laten bereiden en aldaar in het restaurant nuttigen is ook mogelijk. Een leuk concept en aangezien het bijna lunchtijd is wordt het al aardig druk.

Jumbo Vlees met oorsprong

Met oorsprong

De versafdelingen zien er indrukwekkend uit. De visboer, de bakkerij… allemaal stralen ze ambacht en specialisatie uit. Knap foto 4gedaan. Dit is geen gewone supermarkt. Hier gaat het om beleving. Hoewel een paar kanttekeningen op zijn plaats zijn. Een mooie stellage van grote kazen bevat overduidelijk een plastic Emmentalerkaas. Jammer. Als ik de Brie de Meaux (een kaas van rauwe melk) zoek onder het bord waarop die wordt aangeprezen zie ik vier soorten brie liggen, maar allemaal gepasteuriseerd. De trots aangeprezen kaas komt misschien donderdag weer binnen, vertelt de dame van de kaasafdeling. Weer jammer. Ik kijk nog even om naar de vleesafdeling. Daar verkoopt men ‘Vlees met oorsprong’. Is dat zo bijzonder? Heeft niet elk vlees een oorsprong? Een slechte woordkeuze mijns inziens.

‘Laagsteprijsgarantie’

Ik wandel door de paden met metershoge schappen kruidenierswaren in de richting van de uitgang en kijk ook hier mijn ogen uit. Het assortiment is groot. Jumbo jubelt in de tv-spots dat zij gegarandeerd de laagste prijs te hanteert. Maar met zoveel producten lijkt mij dat vrijwel onmogelijk. Hoewel… ik ontdek in een afgesloten wijnkast flessen van topchâteaux als  Château Petrus met een prijs van 1799 euro. Per fles!  Een stelling verder staat een wijn uit Zuid-Afrika: twee voor vier euro! Een bizar contrast. Hoewel ik niet erg prijsbewust ben komt dat laatste me wel heel erg goedkoop voor. Ik laat mij niet verleiden en keer huiswaarts.

Jumbo petrus in klimaatkast           Jumbo 2 flessen wijn voor 4 euro

Jumbo maakt hier boodschappen doen een belevenis.
Knap stukje werk.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!