Op Wine Professional ontmoette ik Guillaume Coret voor het eerst. Terwijl ik me voor de Van Lissums op de Horecava bezig hield met het Wijnplein begeleidde sommelier Guillaume op Wine Professional een aantal bijzondere wijn-spijs proeverijen. Daarnaast leidde hij met veel elan en kennis van zaken de wijn-roulette tafel op de laatste Horecavadag. Wie is die veelzijdige Guillaume Coret eigenlijk? En wat is Guillaume’s Fijn-Proeverij? 

Guillaume’s Fijn-Proeverij

Guillaume’s Fijn-Proeverij is een onderneming van Guillaume Coret waarbij genieten en open staan voor de onbekendere producten centraal staan. Het draait bij Guillaume niet alleen om wijn. Ook andere thema’s staan op het programma. Denk bijvoorbeeld aan een middag bijzondere whisy’s proeven, of speciaalbieren gecombineerd met lekkere kazen, een specifiek druivenras, een wijnbouwgebied of -land. En weet je wel hoe ook cacao gastronomisch mooi gecombineerd kan worden met verschillende typen dranken?

Fijn-Proeverij Guillaume diverse drankjes

Proeverijen op locatie 

De proeverijen zijn voor zowel de professional als de consument erg boeiend, want naast genieten in een goede sfeer zijn Guilaume’s Fijn-Proeverijen ook nog eens heel leerzaam! De proeverijen worden niet alleen gegeven in zijn vaste proeflokaal bij wijnhandel-slijterij De Zes Vaatjes‘ in Utrecht: indien gewenst komt Guillaume naar je toe. Thuis, op het werk of op je boot: Guillaume neemt zijn mooie producten, vakkennis, gastheerschap en boeiende verhalen gewoon mee naar waar je maar wilt!

 “U zien genieten doet mij genieten”

Guillaume Coret, een veelzijdig gastheer

Veelzijdig als Guillaume is zet hij zijn kennis, ervaring en gastheerschap ook op andere manieren in. Zo stelt hij wijnkaarten samen voor eetcafé en restaurants in het midden- en luxe segment, geeft hij gastronomische adviezen aan horeca-gelegenheden en biedt hij de helpende hand in drukke tijden, op (wijn)beurzen en  proeverijen. Ook houdt Guillaume zich bezig met het (re)stylen en ontwikkelen van een speciale drankenlijn. Voor de Utrechtse Drankenspecialist ‘De Zes Vaatjes’ deed hij dat met verschillende likeuren, kruidenbitters en een twaalftal verschillende likorettes onder de naam ‘Rondje Utrecht‘. Dit zijn laag alcoholhoudende likeuren waarbij fruitige likeuren worden gecombineerd met belangrijke gebeurtenissen, plekken of personen van de stad Utrecht.

Fijn-Proeverij Guillaume proeft

Caca0- en Whisky Fijn-Proeverijen

De komende weken staat er een aantal mooie thema-proeverijen op stapel. Rond moederdag draait het allemaal om chocolade: “Cacao heeft een enorme opmars gemaakt de laatste decennia, en leent zich enorm goed om te combineren met zowel, bijzondere theeën, bieren, wijnen, distillaten en/of likeuren. Aan de hand van een proeverij met 10 cacao bars en de zojuist de verschillende dranken laten wij je kennis maken met de diverse mogelijkheden en smaak sensaties.”
Tijdens het vaderdag weekend staat whisky centraal: “Wat is er nou mooier dan er eens lekker voor gaan zitten in een bijzonder Proeflokaal, met 8 verschillende Whisky’s voor je neus, en er dan over praten met andere liefhebbers? Van Single Malt t/m Blended, Single Cask, Islay en jaartal Whisky’s zullen de proeverij passeren. Let op dit is geen gewone Whisky proeverij maar met exclusieve Whisky’s van oudere distillaties!!!”

LINKS:
Interesse in de moederdag/cacao proeverij klik hier!
Whisky’s proeven (niet alleen voor vaders!) klik hier!
Klik hier voor de website van Guillaume’s Fijn-Proeverijen
Voor de proeverijen in mei klik je hier