Zondag 9 april vindt de jaarlijkse Grote Wijnproeverij plaats van Marius Jouw Wijnvriend. Dat gebeurt wederom bij De Rokerij te Scheveningen. Maar dit keer wordt het een heel speciale!

De wereld rond met druivenrassen

De wijnen zijn tijdens deze Grote Wijnproeverij namelijk niet gerangschikt op land of stijl, maar op druivenras! Zo kun je de verschillen tussen de diverse druivenrassen proeven en er veel over leren. De proeftafels zijn als volgt ingedeeld: Sauvignon Blanc, Riesling & Viognier, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot & TempranilloCabernet Sauvignon & Shiraz/Syrah en ‘Verrassende Druivenrassen’. In dat laatste geval kun je denken aan wijnen van bijvoorbeeld Pedro Ximenex, Torrontés, Bonarda, Refosco en meer.

Grote Wijnproeverij: Meet the winemakers

Aparte tafels zijn gereserveerd voor wijnmakers die een assortiment van hun wijnen laten proeven en je er alles over kunnen vertellen. Uit Portugal is het wijnhuis Cortes de Cima aanwezig. Hier proef je wijnen uit Alentejo, een wijnbouwgebied in zuid-centraal Portugal met een rijke traditie. Je vindt er uitstekende wijnen met verrassende aroma’s en kleuren. Weingut Thörle vertegenwoordigt met enkele prachtige wijnen Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland.

Culinaire Workshops: wijn & spijs

En dat is nog niet alles. Er worden deze middag ook culinaire workshops gegeven. Laat je verrassen door de wijn-spijskennis van Marc Paardekooper. In deze culinaire workshops proef je totaal zes wijnen. Marc laat je bij drie verschillende gerechtjes steeds twee wijnen proeven zodat je zelf kunt ontdekken wat wel en wat niet samengaat. De gerechtjes (schaal- en schelpdieren, vis en vlees) worden bereid door het bekende visrestaurant Catch by Simonis. Voor deelname aan de culinaire workshops moet je je hebben ingeschreven voor de Grote Wijnproeverij. Het is aan te raden je van tevoren voor de workshops op te geven, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol!
Grote wijnproeverij marius catch

Inschrijven voor de proeverij en workshops doe je via deze link van JouwWijnvriend

PS: weet je wat ook leuk is? Ik ‘doe’ de Merlot&Tempranillo-tafel. Zie ik jou daar?