GREETZ ken ik al een tijdje. Je weet wel, die website waarmee je online snel leuke, gepersonaliseerde kaarten kunt versturen. Dat je daar inmiddels ook terecht kunt voor bloemen, ballonnen en andere feestelijke zaken dat wist ik ook. Maar dat GREETZ zóveel wijnen in het assortiment heeft, dat is nieuw voor mij.

De keuze bij GREETZ

Bij GREETZ kun je kiezen uit Franse, Italiaanse, Spaanse, Duitse, Oostenrijkse, Nieuw-Zeelandse, Chileense en Zuid-Afrikaanse wijnen in verschillende prijsklassen. Het kiezen gaat eenvoudig: je filtert op prijs, soort wijn, land, druif, smaak, thema of moment. En bovendien is er een aantal aanbevelingen van niemand minder dan wijnkenner Harold Hamersma.

Gewoon lekker genieten

Maar wat als je nou degene die je wilt verrassen niet kent? Of in elk geval niet haar of zijn smaak? Dan ook zijn er bij GREETZ in de verschillende categorieën een paar leuke aanbevelingen. Altijd goed is bijvoorbeeld de witte wijn Verdejo-Viura uit het Spaanse Castillo-y-Léon: fris, licht bloemig en fruitrijk. Kan je gewoon lekker zo van genieten of bij een salade, gerechtje met kip of een wit visje. Daar zou ik mijn dochter heel blij mee maken. Een stuk stoerder is de eveneens Spaanse Rioja Crianza. Rijp fruit, ronde tannines en duidelijk vanille in de neus. Dat zou een leuke zijn voor mijn zwager.

Château de Montfaucon Lirac Rouge

Zo is er in elke prijsklasse en voor iedereen iets leuks te vinden. Ik neusde rond en vond een rode wijn die ik zelf wel graag cadeau zou willen krijgen: Château de Montfaucon Lirac, een rode wijn uit een van mijn favoriete Franse wijngebieden, de Zuid-Rhône. Lirac is een klein wijngebiedje dat, gescheiden door een rivier, tegenover het beter bekende Châteauneuf-du-Pape ligt. Dit kleine broertje van de Châteauneuf is gemaakt van typische Rhônedruiven waaronder grenache noir, syrah, cinsault, mourvèdre, en carignan. Het is een wijn met body en structuur, maar tegelijk ook elegant, verfijnd en sappig. Kijk, daar doe je nou iedereen een plezier mee.

Lirac Château de Montfaucon GREETZ voorkant fles

Kers op de taart

Je kunt bij GREETZ ook kiezen uit een groot aantal wijnen die je kunt laten voorzien van een speciaal of zelf ontworpen etiket. En als kers op de taart wordt je bestelling bezorgd in een feestelijke doos!

GREETZ doos eigen

LINKS:

Meer wijnen bij GREETZ? Kijk hier even rond

🍇🍷🍴Geen enkele wijntip, wijn-spijs advies of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GREETZ