Het Duitse Wijninstituut (DWI) start in maart een nieuwe maandelijkse gratis online seminarserie over de 13 wijnbouwregio’s van Duitsland. Elke eerste donderdag van de maand kunnen wijnliefhebbers veel nieuwe dingen ontdekken over de wijnregio’s vanuit een wijnbouw- en toeristisch perspectief.

De interactieve reeks seminars begint op 4 maart om 19.00 uur met de Ahr en eindigt in maart 2022 met Württemberg.

Tijdens de seminars van 60 tot 90 minuten presenteert Manuel Bretschi (hoofd opleiding en training van het DWI) een van de 13 Duitse wijnbouwregio’s en proeft hij samen met een wijnexpert (Romana Echensperger – Master of Wine, Janek Schumann – Master of Wine…..) een selectie typische wijnen van desbetreffende regio. Dit kan bijvoorbeeld een droge Silvaner uit Franken zijn of een Gutedel uit Baden.

De bijbehorende wijnarrangementen kunnen vooraf door de seminariedeelnemers bij de deelnemende importeurs besteld worden. De seminars worden gratis aangeboden via Zoom en worden tegelijkertijd gestreamd op het Facebook-kanaal “Deutsches Weininstitut”. Dit geeft de deelnemers de mogelijkheid om tijdens het seminar vragen te stellen aan de sprekers. Wie het live-evenement niet kan bijwonen, kan het online-evenement ook op een later tijdstip bekijken via het DWI-videoportaal “Oechsle TV”.

Geïnteresseerden in de online seminars kunnen zich aanmelden op Duitsewijn.nl en wijnpakketten bestellen. Telkens als er een nieuw pakket wordt aangeboden wordt deze toegevoegd.

Nb: de seminars zijn Duitstalig

Logo Duits wijninstituut

Bron: Duitsewijn.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!