Op 13 juni vond in Rotterdam de ‘Grand Opening’ plaats van een restaurant op een bijzondere plek. Restaurant ’t Slaakhuys bevindt zich in het viersterren-plus Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Femke Duijnstee was erbij voor Anne-Wies.NL.

Beide zijn gevestigd in de voormalige krantendrukkerij van Dagblad het Vrije Volk. Het historische pand aan de Slaak, dat in de vijftiger jaren ontworpen werd door architect Jo Vegter, heeft een flinke transformatie ondergaan. Het is gerenoveerd en gerestaureerd met een prachtig eindresultaat. Waar nu de hotelkamers zijn, was eerst het kantoorgedeelte. Het restaurant bevindt zich op de begane grond. Het ademt luxe met een vintage knipoog naar de jaren 50. Overal hangen foto’s als eerbetoon aan vroeger. De prachtige muurschilderingen in het restaurant zijn gemaakt door de Rotterdamse graffitikunstenaar Marcel Labrie.

Slaakhuys compilatie 2

 

Vandaag is de exclusieve opening en krijgen de genodigden een eerste indruk van wat het restaurant te bieden heeft. Zelf heeft men het over de ‘grootste horeca opening van 2024’ en bij aankomst begrijp ik direct waarom. Bij binnenkomst wordt een glas champagne aangeboden en een lepel kaviaar. De toon voor de avond is gezet.

Sterwaardige menukaart

We krijgen een impressie van de kaart, samengesteld door Tonny Berentsen van Michelin-sterrenrestaurant de Kromme Dissel in Heelsum. De menukaart van het ’t Slaakhuys is anders, maar wel geïnspireerd op het menu van dit sterrenrestaurant. Denk hierbij aan verfijnde gerechten en ‘shared dining’ bites. Op de kaart echter ook verrassende gerechten zoals een luxe uitvoering van de Rotterdamse kapsalon met rendang en macadamianoten, of juist de tijdloze klassiekers sole meunière of gepocheerde kreeft.

Alles is naar wens aan te passen rekening houdend met eventuele allergieën er zijn veel vegan opties. De wijnkaart is ook zeer uitgebreid en een selectie van de wijnen wordt getoond in een open wand op een prominente plek midden in het restaurant.

Slaakhuys wijnkast

Leuk is ook de mogelijkheid om je gerechten een ‘upgrade’ te geven door luxe toppings toe te voegen zoals eendenlever krullen, geschaafde verse truffel of kaviaar. Het zijn stuk voor stuk creatieve gerechtjes en verrassende culinaire combinaties om van te genieten in een ongedwongen sfeer. (Van dat laatste is overigens vanavond niet veel te merken want iedereen heeft zijn mooiste outfit uit de kast getrokken voor deze feestelijke gelegenheid.)

Creatieve gerechtjes

Vandaag krijgen we de primeur: we proeven de eerste gerechtjes uit de keuken. De keukenbrigade zorgt er ondanks de drukte voor dat alles soepel verloopt. Een impressie van de geproefde gerechtjes:

  • Salade burrata met pomodori & basilicum olie
  • Een fantastische Bouillabaisse, heerlijk op smaak en niet te zout
  • Een ’t Slaakhuys burger op een brioche bun met salsa
  • Tartaar van zeebaars met gepofte aardappelsalade, limoen en dille
  • Pannacotta mandarijn & yoghurt, een hele verassende combinatie
  • Een heerlijke selectie van kazen met rozijnenbrood en vijgen

Slaakhuys gerechtjes compilatie

De muzikale omlijsting van deze avond wordt verzorgd door ‘Ladies on fire’. Deze dames maken er dan ook echt een feestje van.  Aan de prachtige bar kun je zalige cocktails of mocktails drinken en een dansje wagen. Er zijn bij ’t Slaakhuys immers elke vrijdag- en zaterdagavond live DJ’s.

Dit prachtige hotel met restaurant is dan ook een echte aanwinst voor Rotterdam. Overigens kun je niet alleen voor het diner of de lunch terecht bij ’t Slaakhuys. Ook voor een ‘lazy morning’ in het weekend, of juist een vroege hap voor het werk biedt ’t Slaakhuys een weldoordacht en uitgebreid ontbijt.

Meer weten? Kijk dan op https://www.slaakhuys.nl/nl/

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of  Facebook

Femke Duijnstee doet als een echte foodie  verslag van de lekkerste hotspots en veel meer leuke dingen. Met DeWijndruif.nl geeft zij wijnproeverijen en adviseert ze over wijn-spijs combinaties die zij uiteraard ook zelf heeft getest. Lees hier de artikelen van Femke.