Twee familiebedrijven, de beroemde Spaanse wijnproducent Gramona en de wijnimporteur voor de gastronomie Wijnimport J. Bart, nodigen alle restaurants in Nederland uit om mee te doen aan de 5de editie van de Gramona Amuse Wedstrijd.

“Met deze wedstrijd willen wij o.a. de talenten die er zijn in de horeca een kans geven om als team van chefs en bediening samen uiting te geven aan hun creativiteit”

“Voor deze jubileumeditie vragen wij restaurants om de perfecte amuse te creëren bij de 2012 Gramona III Lustros Brut Nature, een van de top mousserende wijnen van Gramona en waarschijnlijk de eerste Brut Nature ter wereld. Dit jaar is er geen restrictie van het gebruik van ingrediënten bij het maken van de amuse, dus wij kijken uit naar creatieve amuses die perfect passen bij deze bijzondere complexe wijn zonder dosage.”

De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn & spijs competities van Nederland. Elk jaar doen er meer dan 60 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau mee.

gramona, , corpintat, III Lustros

Van de amuses die in de finale bereid worden, worden foto’s genomen door de professionele foodfotograaf Christian Fielden. Elk jaar wordt een zeer deskundige jury samengesteld bestaande uit bekende chefs en sommeliers die de inzendingen beoordelen. De winnaars van de voorgaande edities waren o.a. restaurant Basiliek*, Vinkeles* en Bridges. Nieuw dit jaar is dat de inzender kan kiezen of erop zijn amuse op de website gestemd kan worden door het publiek. De inschrijving met de meeste stemmen verdient de eerste finaleplaats.

amuse banner

Er zijn diverse fantastische prijzen te winnen. Zo ontvangt de winnaar:

  • Een reis voor twee nachten en twee personen naar Barcelona inclusief vlucht en hotel.
  • Een volledig verzorgd diner voor twee personen in Barcelona in een restaurant bekroond met twee Michelin sterren**.
  • Een bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden en een zeer verzorgde wijn-spijs degustatie.

HET IS EEN JUBILEUM, DUS ZIJN ER EXTRA PRIJZEN TE WINNEN!

Onder alle inzendingen verloten wij twee fotosessies met Christian Fielden t.w.v. € 600,- Christian is een professionele foodfotograaf die op diverse creatieve manieren uw gerechten en restaurant kan fotograferen. Hij weet uw woorden in de beelden te verwerken en hierdoor een super resultaat neer te zetten. Hij gaat altijd voor de hoogst haalbare kwaliteit en het beste eindresultaat. Het restaurant kan de hoge resolutie foto’s gebruiken voor o.a. zijn website, social media uitingen en drukwerk.

Luister ook naar de speciale podcast over deze wedstrijd met interviews van sommelier Lex Deelder van restaurant Bridges, winnaar 2018 en jurylid in 2019 en de juryvoorzitter van alle edities Jan van Lissum. Met Xavier Gramona bespreken we ook de aankomende editie van de Gramona Amuse Wedstrijd en de wijn waarbij dit jaar de amuse gecreëerd moet worden; de 2012 Gramona III Lustros Brut Nature. Zoek in je favouriete podcast app als Spotify op Wijnimport J. Bart om de podcast vinden.

WEBSITE, PRIJZEN & MEER INFORMATIE

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!