De cava’s van Gramona zijn heerlijke aperitieven die passen bij verschillende soorten amuses. Na het succes van de Gramona Amuse Wedstrijd in 2016 organiseerde Wijnimport J. Bart daarom samen met Gramona ook dit jaar een amuse wedstrijd met als uitgangspunt de Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut.
Gramona Amuse Wedstrijd, grote animo
De aangemelde restaurants ontvingen een fles Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut met het verzoek hierbij een amuse te creëren. De animo was groot: 47 recepten en foto’s van amuses werden uiteindelijk ontvangen uit 42 verschillende steden. Klik hier voor een impressie op You-Tube. Door de jury werden in september de 10 finalisten gekozen.
En de winnaars zijn…
Op maandag 16 oktober werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden waar de finalisten hun amuse presenteerden aan de jury. De jury bestond uit Jan van Lissum (voorzitter. Gault&Millau Nederland / The Wine & Food Association), Saskia Schurink (Sommelier *Michelin Restaurant Han Ting, Gault&Millau Sommelier van het Jaar 2016, ridder van de Confraria del Cava ‘Sant Sadurni), Lendl Mijnhijmer (Sommelier Waterproef/TwentySeven, Talentvol Sommelier Gault&Millau 2017, winnaar WSET McNie Tasting Trophy), Ronnie Brouwer (Sommelier *Michelin Restaurant Kromme-Dissel, Gault&Millau Sommelier van het Jaar 2017, ridder van de Confraria del Cava ‘Sant Sadurni’), Jozua Jaring (Chef/eigenaar *Michelin Restaurant Ratatouille Food & Wine, 16 pnt Gault&Millau (alleen finale)), Lucas Rive (Chef/eigenaar *Michelin Restaurant Lucas Rive, 16 pnt Gault&Millau (alleen halve finale)), Xavier Gramona (Eigenaar & wijnmaker Cava Gramona) en Jacco Huitema (Wijn-spijs specialist Wijnimport J. Bart).
Het was een zeer spannende finale waarbij de jury veel tijd nodig had om de 3 beste amuses die het beste pasten bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut te bepalen.
Winnaar Gramona Amuse Wedstrijd 2017
2de plaats:
3de plaats:

Gramona Amuse Wedstrijd 2017: 3e plaats Restaurant Bentinck, Amerongen
De winnaars presenteren hun winnende amuse op de beurs Gastronomie te Utrecht in november.
LINKS:
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Meer over deze competitie lees je op de website van Wijnimport J. Bart
Fotografie: Fielden Food Fotografie
Prachtig Cava huis!!!