Het was een succesvolle maand voor het Israëlische wijnhuis Golan Heights Winery. De Yarden Cabernet Sauvignon 2014 van Golan Heights Winery werd voor de tweede  keer opgenomen in de Wine Spectator Top 100.  Daarnaast bereikte de Mount Hermon Red 2016 een plek in de Top 100 Best Buys van Wine Enthusiast.

“Yarden Cabernet Sauvignon en Mount Hermon Red van Golan Heights Winery behoren tot de wereldtop van wijnen!”

Golan Heights Winery

Zoals overal ter wereld in de beste wijngebieden, draait alles om het ‘terroir’, de combinatie van ondergrond en klimaat. Zo ook in Israël bij Golan Heights Winery. Hoewel Israël van origine een warm mediterraan klimaat heeft, worden de wijngaarden van dit wijnhuis, door de hoge ligging toch aangemerkt als ´cool climate.´ De druiven voor de witte wijnen komen voornamelijk uit het noordelijke Galilea, waar de wijngaarden zo’n 1.200 meter boven zeeniveau liggen. De rode wijnen daarentegen komen voornamelijk van het lager gelegen midden en zuiden van de vallei (400 meter boven zeeniveau). Daarnaast weet de chef-wijnmaker, Victor Schoenfeld, goed wat hij doet. Hij heeft zijn opleiding genoten in Californië (Robert Mondavi), Frankrijk (Champagnehuis Jacquesson) en Australië en combineert oude- en nieuwe wereldstijl. Het klimaat (hoge ligging), de vulkanische ondergrond en een briljante chef-wijnmaker, maken dat de Golan Heights Winery wijnen tot de top van de wereld behoren.

Yarden Cabernet Sauvignon 2014

De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws), die de Golanhoogte scheidt van Galilea. De Yarden Cabernet Sauvignon heeft een geur van rijp zwart en rood fruit, noten, specerijen, chocolade, pijp tabak en verse kruiden. Rijk en complex van smaak met een geconcentreerde, aanhoudende smaak en een lange afdronk.

Mount Hermon Red 2016

De Hermon wijnen, vernoemd naar de berg Mount Hermon, zijn de kennismakingswijnen van de Golan Heights Winery. Deze zeer aantrekkelijk geprijsde wijnen zijn voor elke dag, met veel fruit en bij vele gelegenheden fijn om te drinken. De Mount Hermon Red heeft een mooi aroma van bosbessen, zure kersen, kruiden en specerijen. Hij heeft een aangename en complexe smaak.

LINKS:

Meer over Golan Heights Winery op deze website lees je hier

Bron: persbericht importeur De Monnik Dranken 

De wijnen van Golan Heights zijn te koop bij de betere vakhandel.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!