De grote winnaar ‘over all’ van de Glass of Bubbly Awards 2019 is de Champagne Roger Brun – Reserve Familiale 2004. Maar dat niet alleen in de Champagne mooie mousserende wijnen worden gemaakt blijkt uit de lange lijst awards. Ook bubbels uit onder meer Japan, Engeland, Slovenië, Italië, Argentinië, Duitsland, en Oostenrijk behoorden tot de prijswinnaars.

Glass of Bubbly awards 2019 winnaar

‘The World’s Finest Glass of Bubbly’  is
Champagne Roger Brun – Reserve Familiale 2004.
‘Opvallend veel prijzen voor mousserende wijnen uit Slovenië’

Gedurende twee dagen proefden meer dan 50 wijnprofessionals in het Marriott County Hall Hotel in Westminster de mousserende wijnen. In de eerste ronde werden alle inzendingen blind geproefd om te bepalen of ze een award waard zijn en zo ja in welke categorie. Categorieën waren er niet alleen als Light and Fruity, Creamy of Oaky and Toasty, maar ook categorieën met bijzondere namen als See Breeze, Meditation en Winter Warmer.

De bubbels die goud en zilver kregen werden nogmaals geproefd om te bepalen welke ranking ze kregen in hun categorie. De wijnen met de hoogste scores werden beloond met een speciale Trophy. Degene met de hoogste score uit beide rondes mag zich voor een jaar ‘The World’s Finest Glass of Bubbly’ noemen.

Glass of Bubbly awards gouden glazen

Meer info over glassofbubbly.com, deze competitie en de complete lijst met uitslagen vind je hier.

Meer over mousserende wijn op Anne-Wies.NL? Klik hier – Meer over Champagne? Kijk hier even rond.

🍇🥂🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!