Valencia: de terrassen onder de mediterrane zon zijn weer open, de musea weer te bezoeken en de stranden verwelkomen weer de zonaanbidders. Alles natuurlijk wel op een veilige manier. Laat de zomer maar komen.

Initiatieven restaurants Valencia

Chef Begoña Rodrigo kondigt het nieuws voor de komende weken aan: haar gastronomisch restaurant met één ster, La Salita, in een klein paleis in de Ruzafa wijk, wordt heropend. Het restaurant zal de ruimte delen met een ander nieuw project, El Huerto, met een keuken waarin groente het belangrijkste element zal zijn. Daarnaast wordt in het voormalige hoofdkwartier van La Salita de Farcit-ruimte geopend, een plek waar kwaliteitsbroodjes worden geserveerd en waar deze snelle maar kwalitatief hoogstaande keuken kan worden gecombineerd met goede wijnen en bieren. Drie keer nieuw, drie keer een bezoekje waard.

Nieuwe terrassen en delivery @ home

Chef Ricard Camarena voegt een nieuwe ruimte toe aan zijn restaurant in het Bombas Gens kunstcentrum om een nieuwe gastronomische ervaring te bieden in de open lucht op zijn terras.  Enkele van de beste koks van de stad, zoals Quique Dacosta, María José Martínez van het Lienzo Restaurant of Nacho Romero van Kaimús, blijven gastronomische maaltijden thuis bezorgen of bieden de mogelijkheid deze zelf thuis te bereiden.

-Ricard-Camarena-Restaurant-VV-19560_1024_jpg

Veilige stranden om de zomer te vieren

Het strandseizoen in Valencia is begonnen maar niet zonder extra controles en maatregelen voor de gezondheid van de bezoekers. Je kunt heerlijk genieten van de Middellandse Zee en het strand met inachtneming van de aanbevolen sociale afstand: twee meter tussen de hangmatten, zes meter tussen de parasols en van de zee. De stadsstranden hebben nu aparte in- en uitgangen en frequente ontsmetting van de douches en voetbaden. Daarnaast heeft Valencia speciaal personeel ingehuurd om ervoor te zorgen dat de capaciteit en de scheiding tussen de gebruikers van het strand wordt gerespecteerd. Bekijk hier alle veiligheidsmaatregelen op de stranden.

Playa-VV-19232- Foto_Pablo__Casino

Gratis bezoek aan musea, het hele jaar door

De meeste musea in Valencia gaan alweer open met nieuwe voorstellen, verminderde capaciteit en veiligheidsmaatregelen in hun faciliteiten. Werken van Sorolla en zijn tijdgenoten zijn te zien in het Museo de Bellas Artes, na het Prado de belangrijkste kunstgalerie van Spanje. Het werk van Escif, een van de beroemdste stadskunstenaars van Spanje, is onder andere te zien in het Centre del Carme. Het Museum voor Moderne Kunst, het IVAM, dat tot het einde van het jaar gratis toegang heeft, opent opnieuw met de tentoonstelling van de Valenciaanse kunstenaar Jorge Peris; een wandeling door een originele tentoonstelling die bestaat uit werken die zijn opgebouwd uit meubels uit het einde van de 19e eeuw. Ook gratis zijn het MUVIM, het Casa-Museo Benlliure, het Casa-Museo Vicente Blasco Ibáñez, het Museo de la Almoina, als Museo de Ciencias Naturales, het Museo de la Ciudad, het Museo del Arroz, het Museo de Historia de València en het Palacio de Cervelló.

Pedestrian Plaza del Ayuntamiento Valencia 1

Meer ruimte voor voetgangers in Valencia

Een van de meest bekende en bezochte plaatsen in Valencia is een plein van 12.000 m2, dat uitnodigt om te wandelen of te fietsen: de Plaza del Ayuntamiento. Dit plein heeft nieuw straatmeubilair gekregen met  30 verschillende Mediterrane plantensoorten en een enkele rijstrook voor het openbaar vervoer, de bewoners en de commerciële leveranciers. Het plein is in juni voltooid met nieuwe speeltuinen, meubelschaduw elementen en een nieuwe bestrating die meer zichtbaarheid zal geven aan de voetgangerszones. Dit voetgangersgebied maakt deel uit van een verandering in het stedelijk model om te komen tot een meer duurzaam en gezond Valencia.

Get in Valencia mood!

Vliegen naar Valencia

In de Valencia Mood?  Vluchten van Nederland naar Valencia zijn weer mogelijk. Luchtvaartmaatschappij Transavia hervatte als eerste de vluchten naar Valencia vanaf de luchthavens van Amsterdam (18 juni) en Eindhoven (25 juni) hervatten. Daarna volgt de vlucht vanuit Rotterdam vanaf 2 juli. Ook in juli komen de vluchten vanuit Eindhoven met Ryanair en vanuit Amsterdam met KLM (1 juli) en Vueling (19 juli) weer terug.

  • Lezen over het bezoek van Anne-Wies.nl aan Valencia met niet-te-missen-tips? Klik hier
  • Culinaire tips voor Valencia? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht


Booking.com