Op de jaarlijks Vakbeurs Foodspecialiteiten kwam ik ook dit jaar weer ontzettend veel mooie, lekkere, leuke en bijzondere producten tegen. Nu het zo tegen de feestdagen loop deel ik deze graag met je: Bursting Bubbles!
Bubbles in de bubbels
Vanaf 5 december post ik een week lang elke dag een artikel over mousserende wijn. Over de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om een mousserende wijn te maken. Over champagne, cava, prosecco, franciacorta, sekt, crémant en wat de verschillen daartussen zijn. Maar ook over wat daar lekker bij smaakt. Vandaag post ik alvast een grappig item over wat er lekker IN smaakt: de Bursting Bubbles!
Aardbei of perzik
In een mooi glas champagne zou ik ze niet gebruiken, maar als je eens een grappige ‘noot’ wilt toevoegen aan je feestelijke aperitief is dit een leuk idee. Ik zou er een goedkope (maar natuurlijk wel lekkere!) prosecco voor gebruiken. Je verrast je gasten er zeker mee! In Nederland zijn de Bursting Bubbles te koop in de smaken aardbei en perzik. Maar wat zijn het nu eigenlijk, die Bursting Bubbles? Het zijn kleine balletjes van zo’n halve centimeter doorsnede. De buitenkant is gemaakt van zeewier extract, maar daar proef je gelukkig niets van ????.
Fris-fruitige smaakervaring
De Bursting Bubbles zijn gevuld met een siroop. Voeg een lepeltje van de Bursting Bubbles toe aan je favoriete mousserende drankje. Je kunt ze langzaam naar boven zien dansen en blijven drijven in je glas. Het is een fris-fruitige smaakervaring als de balletjes in je mond laat ‘ontploffen’.
Bellini cocktail
Niet alleen in je bubbelwijn kun je de Bursting Bubbles gebruiken. Doe ze ook eens in een ander koel drankje zoals ice tea, frisdrank, milkshakes. Of leuk je cocktails ermee op! Met de perziksmaak bijvoorbeeld creëer je zo je eigen Bellini cocktail, een cocktail op basis van gepureerde perzik en droge prosecco.
Dessert met Bursting Bubbles
Zelf gebruikte ik onlangs de Bursting Bubbles aardbei als extra accent bij een dessert. Snel klaar en verrassend lekker!
Per persoon nodig:
- bakje van chocolade, iets groter dan je ijsbol-lepel
- bolletje vanille-ijs
- 2 el vruchtenconfiture met hele vruchten
- kleiner chocoladebakje
- 1 paplepel Bursting Bubbles
- scheutje crème de cassis
- blaadjes mint als garnering
Ook nog nodig:
- ijsbol-lepel
- (gebak-)bordje
Wat je gaat doen:
- zet het chocoladebakje op een bordje en doe er het bolletje ijs in
- schep de confiture om het ijs in het bakje
- zet het kleinere chocolade bakje op het ijs of, als de vorm van je bakje dat niet toelaat, ernaast op het bordje
- schep daar de Bursting Bubbles in en vul af met wat crème de cassis
Het kleine chocoladebakje met de Bursting Bubbles en crème de cassis eet je in 1 hap. Een verrassende smaaksensatie!
De Bursting Bubbles zijn te koop bij verschillende foodspecialiteitenwinkels.
Neem contact op met de importeur, BRAUER Special Food Import, voor een winkel bij jou in de buurt.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schijf je dan hier✏️ in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Geef een reactie