De tweede week  van ‘GESPOT OP DE VAKBEURSFOOD’ brengt ons naar zuidelijke sferen. Met de producten van Life is a Pintxo waan je je direct in zonnig Spanje. Life Is A Pintxo is een importeur die bijzondere Spaanse delicatessen importeert. Deze zijn afkomstig van (familie)bedrijven uit alle windstreken van Spanje. Import Life Is A Pintxo kiest alle  producten zelf en let daarbij op kwaliteit, originaliteit en authenticiteit. Eigenaar Wim IJska was voorheen kok, dus hij weet wat smaak is! 

lifeisapintxo_recepten-210x288

Caldo’s van Aneto

Al wandelend over de beurs wordt mijn blik getrokken naar de heerlijke, ambachtelijke bouillons van Life is a Pintxo. Nu doe ik niets liever dan zelf bouillon maken, al was het maar voor de heerlijke geur die dat verspreidt. Maar ja, soms heb je wel eens geen tijd en dan zijn deze Caldo’s een geweldig alternatief!  Ze worden gemaakt door een Catalaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ‘ready to use’ bouillons. Elke bouillon heeft zijn eigen karakteristieke smaak en de kwaliteit is zo goed! Alsof er thuis een hele middag lang een lekkere bouillon heeft staan trekken! Ik ben fan.

pintxoaneto

Spaanse verleidingen

Maar bij Wim van Life is a Pintxo vind ik nog meer Spaanse verleidingen. Denk bijvoorbeeld aan arbequina-olijven en de olie ervan, overheerlijke turron, een zoete lekkernij op basis van amandelen, of horchata, het Valenciaanse zomerse drankje gemaakt van de nootjes van de chufa-plant. En wat te denken van ambachtelijke Cecina de Leon, heerlijk gedroogd, gezouten en lichtgerookt rundvlees, chorizoworstjes om te stoven en natuurlijk Ibericohammen- en worsten.  De Torres truffelchips kende ik al (nomnomnom…..) maar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten introduceerde Wim een nieuwe loot aan de Torres-familie: Chips met Iberico-ham! 

torres_truffelchips

Pimentón

Een Spaanse importeur kan en wil niet om Pimentón heen. Pimentón wordt gemaakt door speciale paprika’s te roken en daarna tot een fijn poeder te malen. Daardoor ontstaat de karakteristieke, wat rokerige smaak. Kies voor de zoete (dulce) of scherpere (picante) versie om gerechten meteen die typisch Spaanse smaak te geven. Import life is a pintxo verkoopt pimentón van 2 producenten: biologische pimentón van Mallorca en pimentón in supergave retro-blikjes van El Avion.

pintxopimentos

Wil je alle producten zien of weten waar je ze kunt kopen? Kijk dan op de website van Life is a Pintxo!

Voor een superlekker stoofpotje met Aneto en chorizo klik je hier!

Wil je geen enkel culinair nieuwtje missen? Vul dan je mailadres in op mijn homepage !