Op vrijdag 19 januari jl. is Gert Crum, een van Nederlands belangrijkste wijnschrijvers, op 75 jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum overleden. Tot het laatst deelde hij op Instagram zijn favoriete Champagnes en Bourgognes, die hij met zijn familie deelde. Heel indrukwekkend… 

Gert Crum was een all-round wijnkenner en wijnschrijver. Ik kende hem echter vooral door zijn enthousiasme over en kennis van Champagne de Bourgogne. Hij begeleidde een wijnstudiereis door de Bourgogne waaraan ik jaren geleden deelnam. Ik was diep onder de indruk van zijn kennis. Over elk stukje grond en elke heuvel had hij enthousiast een interessant verhaal te vertellen. Ook tijdens proeverijen en evenementen waar ik hem in de loop der jaren tegenkwam straalde hij een en al positieve energie uit.

Hij zal erg gemist worden. Ik wens zijn familie en naaste vrienden, maar ook iedereen die hem heeft gekend, heel veel sterkte toe en verwijs graag naar een mooi geschreven ‘in memoriam’ door Frank Jacobs voor en over Gert Crum in Perswijn. Dat ‘in memoriam’ kun je hier vinden.

Foto: Peter Boshuijzen

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook