Door de Covid-19 perikelen en de daarbij horende maatregelen werden de Restaurant Awards noodgedwongen op de plank gehouden. Inmiddels draait de horeca weer op volle toeren. De afwezigheid van de prijsuitreiking was een groot gemis voor de consumenten. De inboxen stroomden vol met vragen waar de editie van 2022 zou blijven. Het is zover! De 500 beste chefs van Nederland zijn weer naar de stembussen gegaan.

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De 500 beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor twaalf uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen.In elke categorie is de top vijf per 4 mei 2022 onthuld. Wie van de genomineerden deze felbegeerde vakprijzen, Restaurant Awards, in de wacht slepen, wordt op donderdag 19 mei 2022 bekendgemaakt.

Brut 172** en De Librije*** driemaal genomineerd

Onder de 500 beste chefs van Nederland zijn Brut 172** (Reijmerstok) en De Librije*** (Zwolle) ongekend populair. Beide toprestaurants hebben maar liefst 3 award nominaties achter de naam staan. Tweesterrenrestaurant Brut 172 is genomineerd voor de volgende awards: Meest Romantische Restaurant van Nederland, Beste Vlees Restaurant van Nederland en Beste Nieuwkomer van Nederland. Driesterrenrestaurant De Librije is genomineerd voor: Beste Restaurant, Beste Wijn Restaurant, en Beste Groente Restaurant. Wordt De Librije*** voor de zevende keer op rij het “Beste Restaurant van Nederland”? Of gaat deze keer, na zes jaar, een ander restaurant er met de titel vandoor?

Chefs kiezen collega’s

Het hangt allemaal af van de meest gerenommeerde vakjury van Nederland: de 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland! 12 Restaurant Awards De chefs hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun collega’s. De awards worden op 19 mei in 12 verschillende categorieën uitgereikt: “Beste Vis Restaurant”, “Beste Wijn Restaurant”, “Beste Nieuwkomer”, “Beste Vlees Restaurant”, “Beste Prijs/Kwaliteit”, “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Romantische Restaurant”, “Beste Groente Restaurant”, “Beste Biologische Restaurant”, “Beste Aziatische Restaurant”, “Beste Italiaanse Restaurant”, en uiteraard “Het Beste Restaurant van Nederland”.

Genomineerden in de diverse categorieën:

Per categorie zijn de volgende restaurants (in willekeurige volgorde) genomineerd:

Beste Restaurant van Nederland 2022
Inter Scaldes** (Kruiningen), De Lindehof** (Nuenen), De Librije*** (Zwolle), 212** (Amsterdam) en Tribeca** (Heeze).

Beste Biologische Restaurant van Nederland
De Kas (Amsterdam), Bolenius* (Amsterdam), Aan Sjuuteeänjd (Schinnen), Eindeloos (Leeuwarden) en De Nieuwe Winkel* (Nijmegen).

Beste Vis Restaurant van Nederland
Pure C** (Cadzand-Bad), Inter Scaldes*** (Kruiningen), Zeezout* (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat) en Meliefste* (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland
Parkheuvel** (Rotterdam), Hofstede de Blaak (Tilburg), CEO baas van het vlees (Rotterdam), Graffiti* (Heerlen) en Brut 172** (Reijmerstok).

Beste Groente Restaurant van Nederland
De Librije*** (Zwolle), De Kas (Amsterdam), De Nieuwe Winkel* (Nijmegen), Bolenius* (Amsterdam) en Vermeer* (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland
Versaen* (Ravenstein), Tribeca** (Heeze), 212** (Amsterdam), Fred** (Rotterdam) en De Treeswijkhoeve** (Waalre).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland
Taiko (Amsterdam), O&O* (St Willebrord), Mei Wah (Eindhoven), A-Fusion (Amsterdam) en Yamazato* (Amsterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland
Barolo (Eindhoven), Mediterraneo (Maastricht), Toscanini (Amsterdam), Aroma (Vaassen) en Mario (Wijdewormer).

Beste Nieuwkomer van Nederland
Mano (Haarlem), Aroma (Vaassen), 273 (Utrecht), Brut 172** (Reijmerstok) en Pikaar (Hilvarenbeek).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland
IDRW (Rotterdam), Hofstede De Blaak (Tilburg), Zarzo* (Eindhoven), Simple (Utrecht) en Bij Erik (Leidschendam).

Meest Romantische Restaurant van Nederland
Brut 172** (Reijmerstok), Ciel Bleu** (Amsterdam), Château Neercanne (Maastricht), Vinkeles* (Amsterdam) en De Treeswijkhoeve** (Waalre).

Beste Wijn Restaurant van Nederland |
De Librije*** (Zwolle), Zarzo* (Eindhoven), De Heeren van Harinxma (Beetsterzwaag), Fitzgerald* (Rotterdam) en Da Vinci* (Maasbracht).

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!