Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens de eerste 4 edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Van 18 t/m 20 september 2017 staat Rotterdam Ahoy weer in het teken van culinaire hoogstandjes, duurzaam ondernemen en innovatieve oplossingen voor food en non-food in de horeca.

Voor chefs, sommeliers, managers en meer! 

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante meters beursoppervlakte dat optimaal werd benut door een grote diversiteit aan exposanten en themapleinen.Gastvrij Rotterdam richt zich op horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Van harte welkom op Gastvrij Rotterdam zijn: Chefs, Souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s en natuurlijk eigenaren en managers van restaurants, brasseries, hotel-restaurants, catering- en traiteurbedrijven, cafés, snackbars, lunchrooms. Het succes van de beurs is onder andere te verklaren uit de aanpak die de organisatie vanaf het begin voor ogen heeft gehad: een echte vakbeurs voor en door de branche. Dit is gerealiseerd dankzij de samenwerking met 15 (Founding) Partners en vrijwel alle relevante brancheorganisaties en mediapartners. 

Kaapse Brouwers en oesters op Gastvrij Rotterdam 2016 ©Foto | Charles Batenburg

Kaapse Brouwers en oesters op Gastvrij Rotterdam 2016 ©Foto | Charles Batenburg

Gastvrij Rotterdam en Duurzaam Gastheerschap

Duurzaamheid is als thema niet meer weg te denken binnen de gastvrijheidssector. De afgelopen 4 edities heeft het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen al duidelijk gemaakt dat duurzaam ondernemen in de horeca voor veel ondernemers een bron van inspiratie is. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen biedt vanaf de eerste editie horecaprofessionals een unieke en aantrekkelijke mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten.

Gastvrij Rotterdam Duurzaamheidsplein Overzichtsfoto

Verantwoord geproduceerde producten

Circa 35 leveranciers van eerlijke -, streek -, biologische -, fairtrade – en anderszins verantwoord geproduceerde producten presenteren zich op het paviljoen. Drie dagen lang ondersteund door een actueel programma van kookwedstrijden, demonstraties, workshops, uitreikingen en proeverijen. Zowel de beursbezoekers als de standhouders beoordeelden het inspiratie paviljoen in 2013, 2014, 2015 en 2016 met een 8.

Slow Food centraal op Dit Smaakt Naar Meer! 

In 2017 staat het onderwerp Slowfood centraal. Door de samenwerking met Slow Food Nederland is kwaliteit gewaarborgd. De gehele dinsdag staat in het teken van lekker, puur en eerlijk eten met aansprekende chefs die hun verhaal graag met u delen. Met als knallende afsluiting van de dag de uitreiking van de Gaia Green Awards 2017 en de leveranciers Netwerk Borrel. Wie wil dit nu missen?

Slow Food Chef Jonathan Karpathios in actie op Rotterdam Gastvrij 2016 ©Foto | Charles Batenburg

Slow Food Chef Jonathan Karpathios in actie op Rotterdam Gastvrij 2016 ©Foto | Charles Batenburg

Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is een samenwerking tussen Gastvrij Rotterdam (klik hier voor de website van Gastvrij Rotterdam) en Green Leisure (Group).  Meer informatie over het paviljoen via de website: www.dsnm.nl. Meer over Slow Food Nederland lees je hier

Bron: Persbericht Green Leisure Group

Foto’s: eigendom van Gastvrij Rotterdam

#GastvrijRotterdam2017