
Een website als deze is superleuk om bij te houden! Want… wat valt er veel te beleven in de wereld van Wine&Food!
Proeverijen, festivals, lunches en diners in (vernieuwde) hotspots, nieuwe producten…
Soms vinden proeverijen, festivals en andere evenementen echter tegelijk plaats. En een dag heeft maar 24 uur!
Heel blij ben ik dan ook met al die enthousiaste Wine&Food liefhebbers en -kenners die voor Anne-Wies.NL de honneurs geregeld waarnemen en hun ervaringen delen op deze website.
Op deze pagina stel ik je aan deze toppertjes voor, te beginnen met de gastschrijvers die het meest recent hebben bijgedragen.

Angelique Meulendijks
Registervinoloog® en marketeer Angelique Meulendijks helpt horeca ondernemers bij het centraal stellen van wijn binnen hun horeca concept. Daarnaast organiseert zij wijn(-spijs) proeverijen voor bedrijven en particulieren. Lees hier de artikelen van Angelique.

Hermen Jansen
Hermen is naast jurist WSET-3 gediplomeerd wijnadviseur, wijndocent en wijnschrijver. Deze ‘Wine Advocate’ vertelt onder de naam Origine Wijnen het verhaal over de herkomst van elke wijn. Lees hier de artikelen van Hermen.

Jennifer Jernberg
Altijd op zoek naar spannende wijnen, met passie gemaakt, organiseert Jennifer via Jen Proeft Wijn verrassende wijnproeverijen en -reizen. Via TheDutchWineTasting ook alleen met Nederlandse wijn!
Lees hier de artikelen van Jennifer

Titia Boxma
Titia Boxma is Registervinoloog®, wijndocent en dol op wijn/spijs! Zij verzorgt wijncursussen, proeverijen en workshops voor particulieren en horeca in Leiden en omgeving of op locatie. Check keytowine.nl
Lees hier de artikelen van Titia

JP van den Oever
Jon Peter is registervinoloog®, informatiewetenschapper en IT-er en heeft een consultancybureau om kennis digitaal toegankelijker te maken. Als wijnliefhebber deelt hij zijn ervaringen op Instagram en The Wine Taxonomist. Lees hier de artikelen van JP

Jeroen Vonk

Ed Carper
Registervinoloog Ed Carper was in 2020 ‘Vinoloog van het Jaar’, heeft WSET Diploma Level 4 in de pocket evenals de titel ‘Weinakademiker’. Met zijn wijnschool Carper Vinum geeft hij wijncursussen en organiseert hij proeverijen. Lees hier de artikelen van Ed.

Caroline Cocheret
Registervinoloog® Caroline Cocheret de la Morinière is wijnadviseur, wijndocent en studeert voor Magister Vini. Zij organiseert wijnproeverijen en wijn-spijsworkshops (koken is ook haar grote liefde). Wijneducatienederland.nl. Lees hier alle artikelen van Caroline.

Annita 't Hoen
Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Na een carrière in wijnhandel en horeca is zij nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken.
Lees hier de artikelen van Annita

Femke Duijnstee
Als een echte foodie doet Femke verslag van de lekkerste hotspots en veel meer leuke dingen. Met DeWijndruif.nl geeft zij wijnproeverijen en adviseert ze over wijn-spijs combinaties die zij uiteraard ook zelf heeft getest.
Lees hier de artikelen van Femke

Evelien Gransjean
Evelien is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag als autonoom beeldend kunstenaar en volgde de opleiding ecologisch tuinontwerper. Deze twee passies brengt zij samen in haar bedrijf ecoloof.nl. Ben jij toe aan een groenere tuin? Neem vrijblijvend contact op met Evelien.

Hanna Tamminga
Hanna is geboren in USSR, heeft in de hospitality gewerkt in New York en was werkzaam in het sourcing team van de grootste online wijn retailer van Nederland. Hanna is een nieuwsgierige foodie en deelt graag haar ervaringen in de Engelse taal. Lees hier alle artikelen van Hanna.

Monique van Kruining
Monique van Kruining is Registervinoloog® , werkt als wijnadviseur, geeft wijnproeverijen en schrijft over wijn voor diverse websites. Meer van haar lezen? Neem dan eens een kijkje op haar website www.syrahetcetera.nl
Lees hier de artikelen van Monique

Andrea de Leeuw
Registervinoloog® Andrea de Leeuw is in het bezit van de Sommelieroorkonde, is wijndocent bij Wijnstreken en het Wijninstituut en freelance beschikbaar voor wijnproeverijen en -advies.
Check haar website wijnstreken.eu
Lees hier de artikelen van Andrea

Karel de Boer
Karel de Boer is Registervinoloog® en in het bezit van het diploma WSET Level 3. Met zijn bedrijf Bureauvino.nl wijst hij je met plezier de weg in de bijzondere en diverse wereld van wijn. ‘Iedereen kan wijn proeven’
Lees hier de artikelen van Karel

Silvia
Silvia is in het bezit van het WSET3 certificaat en heeft het wijnblog www.misswineanddine.nl. Samen met haar compagnon heeft zij VascoWijn.nl opgezet en importeert zij unieke wijnen en delicatessen uit Portugal. Lees hier de artikelen van Silvia.

Janna Meppelink
Janna Rijpma Meppelink is vinoloog (1996), wijnschrijver, lid van F.I.J.E.V., wijnconsultant en Nederlands enige echte gastro-entertainer. Meer over Janna op haar website NOMOH.nl
Lees hier de artikelen van Janna en check hier de boeken die ze schreef.

Trudy Pannekeet
Eruit springen op LinkedIn, dat is waar LinkedIn trainer/marketeer Trudy Pannekeet je mee helpt. Talent mag beter gezien worden, zeker ook talent dat zich bezig houdt met lekker eten en goede wijn. Dit is het praktische handboek dat ze erover schreef. Lees hier de artikelen van Trudy.

Marloes Veerkamp
Balancerend tussen borstvoeding en Beaujolais schrijft Marloes over wijn en weinig tot geen alcohol. Op haar Instagram account @wijnenweinig schrijft ze stukjes over alles wat ze hierover proeft, leert en ontdekt.
Lees hier de artikelen van Marloes

Nabil Touires
Sommelier en Vinoloog van de Wijnacademie® Nabil Touires werkte als sommelier bij het Amsterdamse Vis aan de Schelde en Graham’s Kitchen en nu met plezier bij Van Baerle. Hij deelt zijn favoriete wijnen van het moment. Lees hier de artikelen van Nabil

Femke Pruis
Femke is Registervinoloog®️ en werkte vanuit New York City als freelance wijnschrijver en -marketeer. Inmiddels is zij terug in Nederland en werkt zij als PR-adviseur bij de Haarlemse Wijnkoperij Okhuysen.
Lees hier de artikelen van Femke.

Teide Schepers
De passie voor wijn is bij Teide Schepers ontstaan op de hotelschool in Den Haag. Na zijn werkzaamheden bij restaurants Ciel Bleu, Daalder en Central Park adviseert hij nu bedrijven onder zijn eigen naam ‘Schepers Wine Consultancy’.
Lees hier alle artikelen van Teide.

Bianca Roemaat
Bianca Roemaat is horecajournalist. Ze schrijft smaakmakende teksten en het boek Wat maak je me nu?! over de menukaart als communicatiemiddel. Bianca runt tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie.
Lees hier de artikelen van Bianca

Julia Scavo
Geboren in Roemenië, maar nu al heel wat jaren woonachtig in Frankrijk. “What I like most about the profession is sharing experience and knowledge”. En dat doet top-sommelier en Master of Port Julia Scavo DipWSET ook op deze website. Lees hier alle artikelen van Julia

Arthur van Amerongen
Al ruim 10 jaar woont deze voormalig correspondent in Beiroet en Jeruzalem in de Algarve. Hij schrijft columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Met wijnimporteur Reggie Smith werkt hij aan een serie over wijn Portugal. Lees hier de artikelen van Arthur.

Petri Houweling
Lees hier de artikelen van Petri.

Marjolein Kooistra
Marjolein Kooistra is communicatie adviseur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, faculteit sociale wetenschappen. Zij is fervent lid van de organisatie Slow Food en dol op alles wat er gebeurt in haar stad, Rotterdam.
Lees hier de artikelen van Marjolein

Jaco van Hensbergen
SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen en voormalig sommelier van restaurants De Bokkedoorns** en Parkheuvel** vertrok samen met zijn vrouw Sandra naar Nieuw-Zeeland om ‘enige tijd’ in de wijngaarden door te brengen.
Lees hier de avonturen van Jaco

Elly Tasdemir
De in Rotterdam geboren Elly woont al enige jaren met man en gezin in Turkije. Elly is gediplomeerd kok en weet van weinig ingrediënten leuke én lekkere gerechtjes te maken. Die deelt ze onder de naam Elly Alanya op haar You-Tube kanaal. Lees hier de recepten van Elly

Thijs Akkerman
Lees hier de artikelen van Thijs

Angélique Chamboné
Registervinoloog® Angélique Chamboné geeft met haar bedrijf ChambonéWijnstijl wijnproeverijen die, …nét even anders… zijn, met veel interactie waarbij alle zintuigen op speelse wijze worden geprikkeld.
Lees hier de artikelen van Angélique

Manon de Boer
Manon de Boer is freelance journalist en een échte Brabantse bourgondiër. Ze heeft haar eigen productiebedrijf en is naast haar wijnopleiding begonnen met wijn- en foodplatform Toost aan Tafel.
Lees hier de artikelen van Manon

Martine van den Bos
Martine van den Bos is gastronoom-sommelier en eigenaar van De Smaakboutique in Delft. Zij geeft wijnworkshops en proeverijen, biedt verrassende wijnabonnementen deelt verhalen en recepten.
Lees hier de artikelen van Martine