Een website als deze is superleuk om bij te houden! Want… wat valt er veel te beleven in de wereld van Wine&Food!
Proeverijen, festivals, lunches en diners in (vernieuwde) hotspots, nieuwe producten…
Soms vinden proeverijen, festivals en andere evenementen echter tegelijk plaats. En een dag heeft maar 24 uur!
Heel blij ben ik dan ook met al die enthousiaste Wine&Food liefhebbers en -kenners die voor Anne-Wies.NL de honneurs geregeld waarnemen en hun ervaringen delen op deze website.
Op deze pagina stel ik je aan deze toppertjes voor, te beginnen met de gastschrijvers die het meest recent hebben bijgedragen.
Michael Kardienaal
Caroline Cocheret
Registervinoloog® Caroline Cocheret de la Morinière is wijnadviseur, wijndocent en studeert voor Magister Vini. Zij organiseert wijnproeverijen en wijn-spijsworkshops (koken is ook haar liefde). Wijneducatienederland.nl. Lees hier alle artikelen van Caroline.
Karel de Boer
Karel de Boer is Registervinoloog® en in het bezit van het diploma WSET Level 3. Met zijn bedrijf Bureauvino.nl wijst hij je met plezier de weg in de bijzondere en diverse wereld van wijn. ‘Iedereen kan wijn proeven’
Lees hier de artikelen van Karel
Ed Carper
Registervinoloog Ed Carper was in 2020 ‘Vinoloog van het Jaar’, heeft WSET Diploma Level 4 in de pocket evenals de titel ‘Weinakademiker’. Met zijn wijnschool Carper Vinum geeft hij wijncursussen en proeverijen. Lees hier de artikelen van Ed.
Angelique Meulendijks
Registervinoloog® en marketeer Angelique Meulendijks helpt horeca ondernemers bij het centraal stellen van wijn binnen hun horeca concept. Daarnaast organiseert zij wijn(-spijs) proeverijen voor bedrijven en particulieren. Lees hier de artikelen van Angelique.
Jeroen Vonk
JP van den Oever
Jon Peter is registervinoloog®, informatiewetenschapper en IT-er en heeft een consultancybureau om kennis digitaal toegankelijker te maken. Zijn wijnervaringen deelt hij op Instagram en The Wine Taxonomist. Lees hier de artikelen van JP
Hermen Jansen
Hermen is naast jurist WSET-3 gediplomeerd wijnadviseur, wijndocent en wijnschrijver. Deze ‘Wine Advocate’ vertelt onder de naam Origine Wijnen het verhaal over de herkomst van elke wijn. Lees hier de artikelen van Hermen.
Josje van Oostrom
Italiaans Sommelier, Wine Ambassador en Wine Scholar. Tijdens haar wijnreizen door Italië raakte Josje ‘bekeerd’ tot de natuurwijn. Zij adviseert, geeft cursussen en organiseert studiereizen en events: divinonatura.nl. Lees hier de artikelen van Josje.
Femke Duijnstee
Als een echte Foodie doet Femke verslag van de lekkerste hotspots en veel meer leuke dingen. Met DeWijndruif.nl geeft zij wijnproeverijen en adviseert ze over wijn-spijs combinaties die zij uiteraard ook zelf heeft getest. Lees hier de artikelen van Femke
Jennifer Jernberg
Altijd op zoek naar spannende wijnen, met passie gemaakt, organiseert ‘Jen Proeft Wijn’ verrassende wijnproeverijen en -reizen. Via TheDutchWineTasting ook alleen met Nederlandse wijn!
Lees hier de artikelen van Jennifer
Titia Boxma
Titia Boxma is Registervinoloog®, wijndocent en dol op wijn/spijs! Zij verzorgt wijncursussen, proeverijen en workshops voor particulieren en horeca in Leiden en omgeving of op locatie. Check keytowine.nl
Lees hier de artikelen van Titia
Annita 't Hoen
Annita is Registervinoloog® en Liquorist. Na een carrière in wijnhandel en horeca is zij nu werkzaam bij De Kaashoeve in Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken.
Lees hier de artikelen van Annita
Evelien Gransjean
Evelien is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag als autonoom beeldend kunstenaar en volgde de opleiding ecologisch tuinontwerper. Deze twee passies brengt zij samen in haar bedrijf ecoloof.nl. Ben jij toe aan een groenere tuin? Neem vrijblijvend contact op met Evelien.
Hanna Tamminga
Hanna werkte in de hospitality in New York en is nu internationaal werkzaam als wine & spirits buyer. Hanna is een nieuwsgierige foodie en deelt graag haar ervaringen in de Engelse taal. Lees hier alle artikelen van Hanna.
Monique van Kruining
Monique van Kruining is Registervinoloog® , werkt als wijnadviseur, geeft wijnproeverijen en schrijft over wijn voor diverse websites. Meer van haar lezen? Neem dan eens een kijkje op haar website www.syrahetcetera.nl
Lees hier de artikelen van Monique
Andrea de Leeuw
Registervinoloog Andrea de Leeuw is in het bezit van de Sommelieroorkonde, is wijndocent bij Wijnstreken en het Wijninstituut en freelance beschikbaar voor wijnproeverijen en -advies. wijnstreken.eu
Lees hier de artikelen van Andrea
Silvia
Silvia is in het bezit van het WSET3 certificaat en heeft het wijnblog www.misswineanddine.nl. Samen met haar compagnon heeft zij VascoWijnimport.nl opgezet en importeert zij unieke wijnen en delicatessen uit Portugal. Lees hier de artikelen van Silvia.
Janna Meppelink
Janna Rijpma Meppelink is vinoloog (1996), wijnschrijver, lid van F.I.J.E.V., wijnconsultant en Nederlands enige echte gastro-entertainer. Meer over Janna op haar website NOMOH.nl
Lees hier de artikelen van Janna en check hier de boeken die ze schreef.
Trudy Pannekeet
Eruit springen op LinkedIn, dat is waar LinkedIn trainer/marketeer Trudy Pannekeet je mee helpt. Ook talent dat zich bezig houdt met lekker eten en goede wijn mag eruit springen. Dit is het praktische handboek dat ze erover schreef. Lees hier de artikelen van Trudy.
Marloes Veerkamp
Balancerend tussen borstvoeding en Beaujolais schrijft Marloes over wijn en weinig tot geen alcohol. Op haar Instagram account @wijnenweinig schrijft ze stukjes over alles wat ze hierover proeft, leert en ontdekt.
Lees hier de artikelen van Marloes
Nabil Touires
Sommelier en Vinoloog van de Wijnacademie® Nabil Touires werkte als sommelier bij het Amsterdamse Vis aan de Schelde en Graham’s Kitchen en nu met plezier bij Van Baerle. Hij deelt zijn favoriete wijnen van het moment. Lees hier de artikelen van Nabil
Femke Pruis
Femke is Registervinoloog en werkte vanuit New York City als freelance wijnschrijver en -marketeer. Terug in Nederland ging zij aan de slag als PR-adviseur bij de Haarlemse Wijnkoperij Okhuysen.
Lees hier de artikelen van Femke.
Teide Schepers
Passie voor wijn is bij Teide ontstaan op de hotelschool in Den Haag. Na zijn werkzaamheden bij restaurants Ciel Bleu, Daalder en Central Park adviseert hij nu bedrijven onder de naam ‘Schepers Wine Consultancy’.
Lees hier alle artikelen van Teide.
Bianca Roemaat
Bianca Roemaat is horecajournalist. Ze schrijft smaakmakende teksten en het boek Wat maak je me nu?! over de menukaart als communicatiemiddel. Bianca runt tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie.
Lees hier de artikelen van Bianca
Julia Scavo
Geboren in Roemenië, maar nu al lang woonachtig in Frankrijk. “What I like most about the profession is sharing experience and knowledge”. En dat doet top-sommelier en Master of Port Julia Scavo DipWSET ook op deze website. Lees hier alle artikelen van Julia
Arthur van Amerongen
Al ruim 10 jaar woont deze voormalig correspondent in Beiroet en Jeruzalem in de Algarve. Hij schrijft columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Met wijnimporteur Reggie Smith werkt hij aan een serie over wijn Portugal. Lees hier de artikelen van Arthur.
Petri Houweling
Lees hier de artikelen van Petri.
Marjolein Kooistra
Marjolein Kooistra is communicatie adviseur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is actief en fervent lid van de organisatie Slow Food en dol op alles wat er gebeurt in haar stad, Rotterdam.
Lees hier de artikelen van Marjolein
Jaco van Hensbergen
SVH Wijnmeester en voormalig sommelier van restaurants De Bokkedoorns** en Parkheuvel** Jaco vertrok samen met zijn vrouw naar Nieuw-Zeeland om ‘enige tijd’ in de wijngaarden door te brengen.
Lees hier de avonturen van Jaco
Elly Tasdemir
De in Rotterdam geboren Elly woont met man en gezin in Turkije. Zij is gediplomeerd kok en weet van weinig ingrediënten heerlijke gerechtjes te maken. Die deelt ze onder de naam Elly Alanya op haar You-Tube kanaal. Lees hier de recepten van Elly
Thijs Akkerman
Lees hier de artikelen van Thijs
Angélique Chamboné
Registervinoloog® Angélique Chamboné geeft met haar bedrijf ChambonéWijnstijl wijnproeverijen die, …nét even anders… zijn, met veel interactie waarbij alle zintuigen op speelse wijze worden geprikkeld.
Lees hier de artikelen van Angélique
Manon de Boer
Manon de Boer is freelance journalist en een échte Brabantse bourgondiër. Ze heeft haar eigen productiebedrijf en is naast haar wijnopleiding begonnen met wijn- en foodplatform Toost aan Tafel.
Lees hier de artikelen van Manon
Martine van den Bos
Martine van den Bos is gastronoom-sommelier en eigenaar van De Smaakboutique in Delft. Zij geeft wijnworkshops en proeverijen, biedt verrassende wijnabonnementen deelt verhalen en recepten.
Lees hier de artikelen van Martine
Ghislaine Melman
Ghislaine is vinoloog en eigenaar van het in wijn gespecialiseerde PR bureau ‘Melman Communications‘. Dagelijks is zij voor haar internationale opdrachtgevers actief bezig met wijn. Hier deelt ze enkele geheime tips van haar reizen.