
Een website als deze is superleuk om bij te houden! Want… wat valt er veel te beleven in de wereld van Wine&Food!
Proeverijen, festivals, lunches en diners in (vernieuwde) hotspots, nieuwe producten…
Soms vinden proeverijen, festivals en andere evenementen echter tegelijk plaats. En een dag heeft maar 24 uur!
Heel blij ben ik dan ook met al die enthousiaste Wine&Food liefhebbers en -kenners die voor Anne-Wies.NL de honneurs geregeld waarnemen en hun ervaringen delen op deze website.
Op deze pagina stel ik je aan deze toppertjes voor.

Marloes Veerkamp
Waar wijn eerst gewoon een interesse was voor Marloes Veerkamp, is het inmiddels een flink uit de hand lopende hobby. Op haar Instagram It’s always wine o’clock schrijft ze stukjes over alles wat ze proeft, leert en ontdekt over wijn.
Lees hier de artikelen van Marloes

Nabil Touires
Sommelier en Vinoloog van de Wijnacademie® Nabil Touires werkte als sommelier bij het Amsterdamse Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Graham’s Kitchen. Hij deelt zijn favoriete wijnen van het moment. Lees hier de artikelen van Nabil

Jennifer Jernberg
Altijd op zoek naar spannende wijnen, met passie gemaakt, organiseert Jennifer via Jen Proeft Wijn verrassende wijnproeverijen en -reizen. Via TheDutchWineTasting ook alleen met Nederlandse wijn!
Lees hier de artikelen van Jennifer

Titia Boxma
Titia Boxma is Registervinoloog®, wijndocent en dol op wijn/spijs! Zij verzorgt wijncursussen, proeverijen en workshops voor particulieren en horeca in Leiden en omgeving of op locatie. www.keytowine.nl
Lees hier de artikelen van Titia

Monique van Kruining
Monique van Kruining is Registervinoloog® , werkt als wijnadviseur, geeft wijnproeverijen en schrijft over wijn voor diverse websites. Meer van haar lezen? Neem dan eens een kijkje op haar website www.syrahetcetera.nl
Lees hier de artikelen van Monique

Petri Houweling
Lees hier de artikelen van Petri.

Julia Scavo
Geboren in Roemenië, maar nu al heel wat jaren woonachtig in Frankrijk. “What I like most about the profession is sharing experience and knowledge”. En dat doet top-sommelier en Master of Port Julia Scavo DipWSET ook op deze website. Lees hier alle artikelen van Julia

Femke Pruis
Na een kortstondige lobby-carrière in de Europese politiek, besloot Femke Pruis dat haar hart niet in het Brusselse lag. Femke is Registervinoloog®️ en werkt vanuit New York City als freelance wijnschrijver en -marketeer.
Lees hier de artikelen van Femke.

Femke Duijnstee
Als een echte foodie doet Femke verslag van de lekkerste hotspots en veel meer leuke dingen. Met DeWijndruif.nl geeft zij wijnproeverijen en adviseert ze over wijn-spijs combinaties die zij uiteraard ook zelf heeft getest.
Lees hier de artikelen van Femke

Andrea de Leeuw
Registervinoloog® Andrea de Leeuw bezit de Sommelieroorkonde, is Wijnverteller bij Well of Wine, wijndocent bij het Wijninstituut en freelance beschikbaar voor wijnproeverijen en -advies. wijnstreken@ziggo.nl
Lees hier de artikelen van Andrea

Bianca Roemaat
Bianca Roemaat is horecajournalist. Ze schrijft smaakmakende teksten en het boek Wat maak je me nu?! over de menukaart als communicatiemiddel. Bianca runt tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie.
Lees hier de artikelen van Bianca

Karel de Boer
Karel de Boer is Registervinoloog® en in het bezit van het diploma WSET Level 3. Met zijn bedrijf Bureauvino.nl wijst hij je met plezier de weg in de bijzondere en diverse wereld van wijn. ‘Iedereen kan wijn proeven’
Lees hier de artikelen van Karel

Jaco van Hensbergen
SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen en voormalig sommelier van restaurants De Bokkedoorns** en Parkheuvel** vertrok samen met zijn vrouw Sandra naar Nieuw-Zeeland om ‘enige tijd’ in de wijngaarden door te brengen.
Lees hier de avonturen van Jaco

Elly Tasdemir
De in Rotterdam geboren Elly woont al enige jaren met man en gezin in Turkije. Elly is gediplomeerd kok en weet van weinig ingrediënten leuke én lekkere gerechtjes te maken. Die deelt ze onder de naam Elly Alanya op haar You-Tube kanaal. Lees hier de recepten van Elly

Marjolein Kooistra
Marjolein Kooistra is communicatie adviseur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, faculteit sociale wetenschappen. Zij is fervent lid van de organisatie Slow Food en dol op alles wat er gebeurt in haar stad, Rotterdam.
Lees hier de artikelen van Marjolein

Thijs Akkerman
Lees hier de artikelen van Thijs

Annita 't Hoen
Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken
Lees hier de artikelen van Annita

Silvia
Silvia heeft altijd een fascinatie gehad voor het verhaal achter de wijn. Inmiddels heeft zij haar WSET2 gehaald en vindt het geweldig om haar kennis over wijn en spijs te delen via proeverijen, www.misswineanddine.nl en Instagram. Lees hier de artikelen van Silvia

Angélique Chamboné
Registervinoloog® Angélique Chamboné geeft met haar bedrijf ChambonéWijnstijl wijnproeverijen die, …nét even anders… zijn, met veel interactie waarbij alle zintuigen op speelse wijze worden geprikkeld.
Lees hier de artikelen van Angélique

Manon de Boer
Manon de Boer is freelance journalist en een échte Brabantse bourgondiër. Ze heeft haar eigen productiebedrijf en is naast haar wijnopleiding begonnen met wijn- en foodplatform Toost aan Tafel.
Lees hier de artikelen van Manon

Martine van den Bos
Martine van den Bos is gastronoom-sommelier en eigenaar van De Smaakboutique in Delft. Zij geeft wijnworkshops en proeverijen, biedt verrassende wijnabonnementen deelt verhalen en recepten.
Lees hier de artikelen van Martine