Dat friet steeds populairder wordt kan niemand ontgaan zijn. Er duiken steeds meer ambachtelijke frietzaakjes op in het straatbeeld en bijzondere frites in restaurants. De schillen gaan tegenwoordig mee in de frituur en het ‘frietje-mayo’ kreeg gezelschap van de friet met kaviaar, een frietje boerenkool en friet met truffelmayo. 

Frietboutique

En de groei is er nog niet uit. Zo werd de Amsterdamse Frietboutique onlangs de grote winnaar van de ‘Groei Challange’, een tv-programma van RTL Z voor en over ondernemers met groeiambitie. “De Frietboutique heeft naast de gerealiseerde groei tijdens het programma ook nog veel groeipotentie”, aldus de jury. Sammy en Pebbles starten in 2013 in Amsterdam met de IJsboutique. Uitbreiding bleef niet lang uit en in 2014 opende de Frietboutique haar deuren.

“Frietboutique maakt de lekkerste friet van Amsterdam. Zelf kan ik dat niet evenaren”

— aldus Ron Blaauw

Met hun inmiddels befaamde frietjes willen Sammy en Pebbles graag het verschil maken. ‘’Friet is allang niet meer een ongezonde en kleffe hap, wij laten zien dat frietjes hartstikke lekker, culinair en eigenlijk onmisbaar zijn!’’ De friet van Frietboutique wordt gemaakt van de beste aardappels en gebakken in de lekkerste olie. Ook worden de frietjes inmiddels dagvers geleverd aan vooraanstaande restaurants. En niet alleen in Amsterdam.

Frietboutique plankje friet

foto: website Frietboutique

Bram Ladage Friet

In Rotterdam is Bram Ladage in de jaren al heel ‘groot gegroeid’: in 1967 begonnen op de Rotterdamse markt en inmiddels uitgegroeid tot een sterke formule met meer dan dertig friet winkels. Er wordt nog altijd gewerkt op dezelfde manier: de friet wordt gemaakt van dagverse aardappels, handgesneden in de winkels, gebakken in verse sojaolie en afgemaakt met een beetje zeezout. Ook Bram Ladage is een winnaar: het bedrijf is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Verse Patatbranche.

‘Innovatie is het sleutelwoord bij Bram Ladage, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.’

Het heeft zich volgens de nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. De nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Bram Ladage ‘een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen’. Over deze ongekroonde koning van de patat is op maandag 26 december 2017  de documentaire ‘HOGEROP in de PATAT‘ te zien.
Bekijk alvast de trailer hieronder: “It’s easier to sell a mercedes than a bag of fries” !

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Voor meer informatie over Frietboutique:  www.frietboutique.nl

Voor meer informatie over Bram Ladage: www.bramladage.nl

 

(Bron Bram Ladage: Nieuwsbank.nl)