De eerste dag van april stond dit jaar niet in het teken van grappen en grollen, maar van een fantastische proeverij waarmee Fred Nijhuis, samen met vrienden, familie, collega’s en andere relaties vierde dat hij 25 jaar geleden startte als wijnprofessional. Een waar jubileum dus.

Een perfect plaatje

Na een feestelijk aperitief in het Rotterdamse Wereldmuseum (een sprankelend glas  Foss Marai Prosecco Valdobbiadene Strada di Guia 109) worden we naar een aangrenzende zaal geleid waar tafels prachtig zijn gedekt voor een memorabele proeverij. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Op elke plek een naamkaartje, proefboekje, eigen spiton, foto’s van de etiketten op de plaats waar de glazen staan. Zelfs een pen met de naam van “onze favoriete wijnschrijver” ontbreekt niet. De Ohh’s en Ahh’s zijn niet van de lucht.

fredzaal

Perfect voor de gelegenheid gedekte tafels

fredtafel

Aan elk detail is gedacht

fredwijnen

En dan… de wijnen…

Top-sommeliers

Top-sommeliers schenken, onder leiding van Harrie Baas, de ene na de andere “Fred’s Favorite Italian Icon” in. Châpeau Nadine Mögling, Noël Vanwittenbergh, Allard Sieburgh, Ronnie Brouwer, Saskia Schurink, Ruben Kwakman, Maryse Verhoeven, Edger Groeneveld, Randy Bouwer, Koen van der Plas, Wouter Denessen, Leon IJpelaar, Job Seuren en Mílton Verseput!

fredsommeliers

De sommeliers worden door Fred voorgesteld.
Zoals het goede sommeliers betaamt: zij maken proefnotities en luisteren aandachtig naar de gast.

Fred’s speciale gasten

Uit het buitenland komen veel speciale gasten over waarvan de meesten inmiddels goede vrienden zijn van Fred en Natascha. Onder de gasten namen als Carla Capalbo, Nicolas Belfrage MW, Julia Kostadinova, Marina Cvetic Masciarelli, Laura Bianchi, Laura van Gianni Brunelli, Andrea FaccioMassimo PasturaDavid De Ranieri, Allegra Antinori, Riccardo Tedeschi, Maria Cristina Geminiani, Elisabetta Fagiuoli van Montenidoli, Marco van Arnaldo Caprai Viticoltore in Montefalco, Nicolo de Ferrari van Boscarelli, Gianluca Grasso van Azienda Agricola Elio Grasso en Chiara Lungarotti van Cantine Giorgio Lungarotti.
Na deze memorabele proeverij vindt een hartverwarmende receptie plaats met aansluitend een informeel diner in aanwezigheid van diverse producenten.

fred25-applaus-zaal

Voor een impressie van deze zeer speciale dag klik je hier.

Er was eens een wijn…

fredboekMaar dat is nog niet alles: om 17.00 uur is er nóg een hoogtepunt: de presentatie van de verhalenbundel “Er was eens een wijn…” Dit is een prachtig geïllustreerd uniek boek met 20 verhalen van Fred Nijhuis en allerlei coryfeen uit de wondere wijnwereld, waaronder Magda van der RijstJan van Lissum, Anne Serres, Tom Maresca, Charles Scicolone, Nicolas Belfrage MW, Andrea GabbrielliLotte Wolf en Guus Van Otterloo. Illustraties zijn afkomstig van diverse kunstenaars zoals Isabel VivianiAdelina Quadri Art studio, Cees Alfrink, Francesca Ballarini en Richard Bouwman.

 

 

awriccardotedeschi-mariacristinageminiani

Op de receptie met “My favorite winemakers:” Riccardo Tedeschi en Maria Cristina Gemeniani

My favorite Dutch wine writer gaat door

Als ik deze post plaats is deze memorabele proeverij al wat maandjes achter de rug. Maar Fred zit niet stil! Hij heeft iets nieuws georganiseerd, een driedelige workshop met de naam: “De klasse van Chianti Classico“. Opgeven kan nog, maar wees snel want er kunnen maximaal 14 wijnliefhebbers aanschuiven!

haan_chianti_classico

 

Meer over de driedelige workshop Chianti Classico: klik hier 

Het boek “Er was eens een wijn…”

fredboek

is o.a. te koop bij Bol.Com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen?
Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!