Wijn met gerechten combineren is ‘my cup of tea’. Maar wat als het over jenever gaat. Of whisky. Kruidenbitter? Op uitnodiging van Boomsma distilleerderij in Leeuwarden, ga ik hier vandaag mee kennismaken.
Na een rondleiding door het familiebedrijf (al meer dan 135 jaar in de familie!) organiseren Saskia Boomsma en haar broer Chantoine (samen de vijfde generatie die nu aan het roer staat) een proeverij van gerechtjes met een aantal van hun dranken. De gerechtjes worden ‘pop-up’ bereid op Saskia’s kantoor door niemand minder dan chef Henk Markus van restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Samen met sommelier Jelmer van Wieren bedachten hij, Saskia en Chantoine de combinaties van de dranken met de gerechtjes.
Echte oude Genever en Haring
Blended Scotch Whisky en Paling
Beerenburger Kruidenbitter en Buikspek
Boomsma Claerkampster Cloosterlikeur en Dessert
En wij ook, na dit bezoek! Tip: houd Boomsma in de gaten, want wij zagen vanuit onze ooghoeken leuke experimenten staan in het laboratorium….
Links:
Boomsma Distilleerderij
Restaurant Het Ambacht
Meer lezen over dit bezoek:
Lekker Tafelen
#Boomsma
Unieke Friese produkten en ambachtelijk gemaakt in Leeuwarden!