Foodpairing: jenever, whisky en meer!

Home/Divers, Proeverijen & Evenementen, Wijn-Spijs/Foodpairing: jenever, whisky en meer!
  • Boomsma foodpairing
  • Boomsma hoofdgerecht

Foodpairing: jenever, whisky en meer!

Wijn met gerechten combineren is ‘my cup of tea’. Maar wat als het over jenever gaat. Of whisky. Kruidenbitter? Op uitnodiging van Boomsma distilleerderij in Leeuwarden, ga ik hier vandaag mee kennismaken.

Een trotse Saskia en Chantoine Boomsma voor hun nieuwe distilleerketel

Trotse broer en zus, Chantoine en Saskia Boomsma, voor hun nieuwe distilleerketel.

Na een rondleiding door het familiebedrijf (al meer dan 135 jaar in de familie!) organiseren Saskia Boomsma en haar broer Chantoine (samen de vijfde generatie die nu aan het roer staat) een proeverij van gerechtjes met een aantal van hun dranken. De gerechtjes worden ‘pop-up’ bereid op Saskia’s kantoor door niemand minder dan chef Henk Markus van restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Samen met sommelier Jelmer van Wieren bedachten hij, Saskia en Chantoine de combinaties van de dranken met de gerechtjes.

Echte oude Genever en Haring

Boomsma Echte Oude Genever

Haring en jenever, een traditionele combinatie. Hier ietsje anders en heel mooi gecombineerd met frisse komkommer, avocado en een gelei van de Genever. Een prachtige combinatie!

Blended Scotch Whisky en Paling

Glen Talloch en witlof

Deze 5 jaar in Schotland gerijpte blended whisky (3 jaar is het wettelijke minimum) is geweldig bij het gerechtje van gerookte Friese paling, crème van bieslookkaas, haringkaviaar, appel, koolrabi, witlof en een vinaigrette mét de whisky.

Beerenburger Kruidenbitter en Buikspek

Boomsma hoofdgerecht

Gelakt buikspek, pulled pork, popcorn, ui, crème van aardpeer, 5-spice met ketjap en soja: wat drinken we daarbij???

Boomsma Trekfust en kruiden

… een echte Friese Beerenburger dus. Weer een geweldige combinatie!

Boomsma Claerkampster Cloosterlikeur en Dessert

Dessert: peer, krokantje van witte chocolade en peer, mint, anijs. Super met de...

Dessert: peer, krokantje van witte chocolade en peer, mint, anijs. Super met de…

Boomsma Cloosterlikeur

…Boomsma Claerkampster Cloosterlikeur, een door Saskia Boomsma gerestylde versie van een oud familierecept. Vandaag hebben wij hiervan de primeur!

Boomsma Henk Markus en Jelmer van Wieren

Chef Henk Markus van restaurant Het Ambacht en sommelier Jelmer van Wieren zijn fan van Boomsma!

En wij ook, na dit bezoek! Tip: houd Boomsma in de gaten, want wij zagen vanuit onze ooghoeken leuke experimenten staan in het laboratorium….

Links:
Boomsma Distilleerderij
Restaurant Het Ambacht

Meer lezen over dit bezoek:
Lekker Tafelen 

 

 

 

Eén reactie

  1. Sjoerd Kuik 9 april 2016 om 17:47 - Antwoorden

    Unieke Friese produkten en ambachtelijk gemaakt in Leeuwarden!

Geef een reactie