In De Hallen aan het Bellamyplein zijn onder andere een hotel, twee restaurants en sinds half oktober de Foodhallen gevestigd. In een oude tramremise zijn meer dan twintig units geplaatst, allen met een donker stalen frame en afgewerkt met steigerhout. Het geheel heeft een eigentijdse, industriële uitstraling.

Smorgasburg, maar dan binnen

Het idee is dat je iets te eten koopt bij de diverse stands en dat vervolgens nuttigt op een van de vele terrasjes die tussen de kramen in staan. Een drankje kun je nuttigen aan een van de drie bars of aldaar kopen en op het terras naar je keuze drinken. Het doet me denken aan Smorgasburg in New York, maar dan binnen.

Foodhallen, een Foodwalhalla

We lopen eerst een rondje in dit foodwalhalla en kijken onze ogen uit. Hotdogs in pretzelbroodjes, ibericoham in puntzakjes, broodjes entrecôte, tosti’s met boerenkaas, wraps, vissoepjes, mezze en nog veel meer. Opvallend veel vlees overigens. We kopen de ‘Tasting Platter Best of Pork‘  bij The Rough Kitchen en drinken een glas witte wijn bij de bar er tegenover. Het is heerlijk: pulled porc, rillettes, paté, zacht gegaard buikspek en gerookt spek.

picstitch

De wijn wordt duur betaald

De tasting platter was eigenlijk al vullend genoeg, maar we besluiten nog een klein hapje te nemen een stukje verderop. We kiezen voor wat Turkse hapjes en nemen plaats aan de andere bar die er tegenover is. Dit is een met sjiek marmer beklede wijnbar met een serieus ‘wine station‘ om de wijnen op de juiste temperatuur te serveren. De wijnen zijn allemaal per fles te bestellen, maar ook per half of heel glas. Wij bestellen twee hele glazen Pinot Grigio maar stellen vast dat ons idee van heel of half anders is dan van Maarten, die ze inschenkt. Vrolijk legt hij uit hoe vol je wijnglazen hoort te schenken. Of hoe leeg, in dit geval. Iets over de bolling van het glas en hoe de aroma’s het best tot zijn recht komen. Alles leuk en wel, maar de geschonken hoeveelheid is echt te weinig voor de prijs die gevraagd wordt. Dat wij niet de enigen zijn die daar zo over denken blijkt uit het feit dat gedurende het halve uur dat wij er zitten er nog vier klanten klaagden over hetzelfde. Wellicht een idee om glazen te gebruiken waarop de hoeveelheden staan aangegeven. Dan hoeft Maarten, hoewel hij dat met een vrede glimlach doet, niet de hele dag hetzelfde verhaal af te draaien.

Foodhallen bars

Conclusie van deze dag: de Foodhallen is leuk en zeker een bezoekje waard. Of twee.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!