Op 16 mei openen Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam kunnen gasten genieten van verrassende gerechten van gevestigde chefs en nieuw kooktalent uit binnen- en buitenland.

“Food Club Rotterdam: spannende food concepten en thema-avonden in De KROON”

Eten met een context

Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje voor een bepaald programma en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent.

“Chefs worden langzamerhand rocksterren die imperiums bouwen. Dat vraagt om een andere benadering. Food Club Rotterdam biedt een podium voor deze food-heroes, want de chefs, de bereidingswijze en de ingrediënten zijn de sterren bij ons” -website Food Club Rotterdam

Ook lezingen, samplings, presentaties, lanceringen van kookboeken, muziek en theater staan op het menu van FC Rotterdam.

Thema-avonden

Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken komen op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

“Vers, verantwoord en respect voor de wereld om ons heen zijn belangrijke aspecten voor FC Rotterdam. Een samenwerking met lokale chefs en streekproducten is bijna vanzelfsprekend: Rotterzwam en Rechtstreex, met de lekkerste producten uit de regio, bevinden zich ook in De KROON Rotterdam.”

Restaurant FC Rotterdam

In het restaurant van FC Rotterdam komt de industriële sfeer van het pand terug. Zo staat er onder andere regel- en meetapparatuur dat ooit door het bedrijf in gebruik was. De lichte en open ruimte heeft een typische Rotterdamse look & feel, met een hoog plafond, staal en glas, een open keuken en een gezellige bar. Het restaurant heeft een flexibele indeling waarbij het meubilair telkens varieert, met soms ronde tafels en een andere keer een lange stamtafel. Ook is er een groot en zonovergoten terras op het zuiden. Binnen en buiten is er plek voor zo’n driehonderd gasten.

Food Club Rotterdam 4

Verzamelgebouw De KROON

De KROON Rotterdam biedt ruimte voor makers, denkers en doeners en is gelegen op een bedrijfs verzamelgebied aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het gebouw, waarin de geschiedenis van de Rotterdamse elektrotechniek nog te proeven is, kreeg na honderd jaar een nieuwe invulling en is getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar grote en kleine ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren.

Over Food for Thought

Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Try-outs en opening FC Rotterdam

Aan de opening van Food Club Rotterdam op 16 mei gaan een aantal try-outs vooraf. Een aantal try-outs heeft al succesvol plaatsgevonden. Zo waren daar Cinema Culinair (heerlijk uit eten en gelijktijdig een topfilm bekijken), Gers Groos Goud (een weekend lang kookte het keukenteam van FG Rotterdam de sterren van de asperge hemel) en de Paasbrunch voor de buurt in Delfshaven.

Programma try-outs die nog te boeken zijn:

3 mei: Journey Through The Orient
Naast een overheerlijk zes-gangen-diner uit de Aziatische keuken geniet je van leuke anekdotes, mooie verhalen, aanstekelijke grappen en relaxte feel good muziek.
Tickets: https://foodclubrotterdam.stager.nl/web/tickets/310246

11 mei: Duizend & één gerechtje
Local hero Maher Al Sabagh maakt stoofschotels met heerlijk lamsvlees, visgerechten uit Irak, maar ook de heerlijkste Baba Ganush, Humus en andere zaligheden uit Syrië.
Tickets: https://foodclubrotterdam.stager.nl/web/tickets/313582

De verrassende programmering van FC Rotterdam worden bekend gemaakt via de website, een maandelijkse nieuwsbrief en social media-kanalen als Facebook en Instagram.
Het programma van de officiële opening op 16 mei wordt binnenkort bekend gemaakt.

🍇🍷🍴Wil je dat niet missen? En ook geen enkel ander culinair nieuwtje? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!