Na het succes van Champagne Fleur de Miraval ER1, hebben Brad Pitt en de families Perrin en Péters de langverwachte wereldrelease aangekondigd van de tweede editie – ER2. Met de E die staat voor ‘Exclusively’ en de R voor ‘Rosé’, brengt FLEUR DE MIRAVAL wederom een immens verfijnde, unieke, limited  edition Rosé Champagne op de markt.

Alles waar FLEUR DE MIRAVAL voor staat, komt terug in deze Champagne. Immense verfijning, aangevuld door de intensiteit van de Grand Crus van de Côte des Blancs en de complexiteit van het terroir. Onmiskenbaar verbonden aan de FLEUR DE MIRAVAL-champagnes zijn de unieke invloeden van bloementonen die terugkomen in iedere fles. Dé handtekening van wijnmakers Perrin en Péters. Met de release van ER2 vieren zij deze succesvolle samenwerking die leidt tot wereldwijd onderscheidende Rosé Champagnes.

Fleur de Miraval Champagne fles

Grensverleggend

“Vorig jaar was ik onder de indruk van het succes van onze eerste editie, FLEUR DE MIRAVAL ER1. Met ER2 hebben we de grenzen nog verder verlegd”, zo zegt eigenaar Brad Pitt. “Met deze Rosé Champagne hebben we een nieuwe, extreem goede kwaliteit gecreëerd. Elke editie van FLEUR DE MIRAVAL is gebaseerd op een constante zoektocht naar schoonheid en het verlangen om ruimte te creëren voor de oneindige mogelijkheden. Als enige champagnehuis dat exclusief gewijd is aan Rosé Champagne, hebben wij deze mogelijkheden.”

FLEUR DE MIRAVAL ER2

De Rosé Champagne ‘ER2’ van FLEUR DE MIRAVAL bestaat voor 75% uit Chardonnay druiven van verschillende leeftijden, gemengd met 25% jonge Pinot Noir druiven. De rijkdom van de Chardonnay vintage 2012 en de perfecte balans van de vintage 2014 geven een delicate minerale expressie aan de FLEUR DE MIRAVAL ER2. De 25% jonge Pinot Noirs uit het terroir van Vertus brengen dit naar een nog hoger niveau. Dit geeft een Champagne met mooie tonen van rode bes en framboos, met de kenmerkende bloemige tonen en een delicate minerale expressie. Na de productie met de saignée-methode, rijpt de Rosé Champagne voor 3 jaar op zijn eigen droesem in de donkere kelders van Le Mesnil-sur-Oger. Om de champagne te beschermen tegen UV-straling, krijgt iedere fles een laklaag; zo ziet de wijn pas daglicht als de fles wordt geopend. Een artistiek avontuur, zo wordt de productie van de FLEUR DE MIRAVAL ook wel genoemd.

Dit project is in de eerste plaats een artistiek avontuur, omdat de creatie van uitzonderlijke wijnen een vorm van kunst is”, aldus familie Perrin.

Volledig gewijd aan Rosé Champagne

FLEUR DE MIRAVAL is het enige Champagnehuis die zich uitsluitend richt op de productie van Rosé Champagnes. Een aantal jaar geleden in het diepste geheim ontstaan uit de samenwerking van de families Jolie-Pitt en Perrin met een gevestigde naam uit de Champagne business: de Péters familie. Sinds 2021 maakt Tenute del Mondo als aandeelhouder de samenwerking compleet. Samen kiezen ze ervoor om de creativiteit de vrije loop te laten; zonder beperkingen, zonder grenzen. Maar met entertainment en ongelimiteerde mogelijkheden, wat resulteert in een prachtige rosé zoals niemand ooit eerder heeft gezien. Van deze gelimiteerde FLEUR DE MIRAVAL Rosé Champagne ER2 heeft Wine & Spirits Company, als dé Miraval importeur van Nederland, reeds een aantal flessen toegezegd gekregen.

Meer info: www.winespirits.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!