Wat is ons leven in nog geen maand tijd veranderd. We werken bijna allemaal thuis, blijven zo veel mogelijk binnen en spreken onze familie en vrienden alleen nog via Facetime of Whatsapp. Wat we ook missen is een fijn avondje uit. Cafés en restaurants hebben hun deuren noodgedwongen moeten sluiten en het is op dit moment onduidelijk wanneer we ooit weer in een restaurant achter een mooi gerecht en een goed glas wijn zullen zitten.

Fine Wining en Dining

Maar, in de donkerste tijden komt het beste in de mens naar boven en we zien dat steeds meer topzaken inmiddels overgestapt zijn op thuisbezorging of de optie tot afhalen. Zo is het – zelfs in tijden van Corona – tóch mogelijk om thuis aan je eigen keukentafel te genieten van het beste wat er op culinair gebied te vinden is.

  • Rijks*, Amsterdam. Chef Joris Bijdendijk was één van de eerste sterrenchefs die een afhaal- en bezorgdienst lanceerde. Via Uber Eats of Deliveroo bestel je 3 gangen Rijks voor bij je thuis, inclusief brood en friandises én een handleiding van de chef zelf waarin hij zijn tips voor het perfect opgemaakte bord met je deelt.
  • Om de hoek in Amsterdam-Zuid vinden we Sinne*, die een 3-gangen menu aanbieden via Deliveroo. Verwacht gerechten met klassiek Frans karakter en een moderne twist uit de Mediterraanse en Oosterse keuken.
  • Kaagman en Kortekaas – Geen Michelin ster, maar wel een culinair begrip en in 2018 verkozen tot het beste restaurant van Amsterdam; dat is Kaagman & Kortekaas, of kortweg K&K. Ook zij bieden een 3-gangen menu du jour aan via Deliveroo. Denk aan burrata met bietjes en truffel, confit de canard met een kroketje van eend en schaaldieren en een éclair met lambada aardbeien. Het water loopt ons in de mond!
  • Fromagerie Kef – De hoofdstedelijke kaasliefhebbers onder ons hoeven niet te wanhopen tijdens de quaraintaine-weken. Dé fromagier van de Nederlandse tophoreca, Kef, bezorgt binnen Amsterdam een speciaal voor jou op maat gemaakt kaaspakket.
  • Best of Wines – Uiteraard mag er bij de prachtige gerechten een bijzondere fles wijn niet ontbreken. Met een enorme voorraad van wijnen in het hogere segment is Best of Wines de wijnspeciaalzaak om een prachtige fles voor bij je thuisdiner te vinden. De wijnen worden de eerst volgende werkdag overal in Nederland thuis geleverd en ze adviseren je graag welke wijn bij welk gerecht te schenken. Bijvoorbeeld een Trimbach – Clos St Hune uit de Elzas voor bij de asperges, een prachtige Karel de Graaf Meursault les Narvaux voor bij de kreeft en bouillabaisse of een mooi gerijpte Quinta do Noval port bij de kaasplank?

Best of Wines twee tafel Ingrid Hofstra

Ook buiten de hoofdstad valt er op culinair topgebied veel te genieten:

  • De Nederlanden* – Chef-kok en eigenaar Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland heeft 6 bijzondere gerechten ontwikkeld in samenwerking met Landwaart Culinair, die bij laatstgenoemde zaak af te halen zijn in Maartensdijk en die thuis alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden. Denk o.a. aan kreeft met bouillabaisse of gebraiseerde kalfszwezerik en gestoofde kalfswang met dragon. Kortom, culinair genieten op het hoogste niveau.
  • De Loohoeve* – Elke week lanceert chef-kok Jeroen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo (Drenthe) een nieuw “De Loohoeve voor Thuis” menu, op basis van seizoensproducten. Deze week in het menu andere de eerste witte asperges en daslook, iets om naar uit te kijken.
  • De Rozario* – Chef Jermain de Rozario is geen man om thuis te gaan zitten en bedacht daarom To go De Rozario; maaltijdpakketten die stapsgewijs klaargemaakt kunnen worden. Alle componenten in de box zijn al klaar, ze hoeven alleen nog even gecombineerd te worden. De boxen kunnen aan huis worden bezorgd in een groot gedeelte van Noord-Brabant.
  • Een vergelijkbaar concept lanceerde Cook like a Chef al ruim voordat we ooit van Corona gehoord hadden. Cook like a Chef verzorgt en bezorgt maaltijdboxen op sterrenniveau bij je thuis. Er kan bij 4 restaurants besteld worden: Ron Gastrobar*, De Librije***, Olivijn* en Parkheuvel**. Alle gerechten zijn al zo goed als mogelijk voor je klaargemaakt en verpakt en het beste nieuws is dat ze door heel Nederland bezorgen. Wellicht een mooi idee voor het naderende Paasweekend.

Al met al zijn er genoeg manieren om een sector die zo hard wordt getroffen door deze crisis, een steuntje in de rug te kunnen geven terwijl je jezelf tegelijkertijd een mooie avond bezorgt.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Best of Wines