Afgelopen november stond geheel in teken van de publieksronde van de allerleukste verkiezing van het jaar: ‘Wine bar of the Year 2018’. Met 150 deelnemende wijnbars en meer dan 12.000 stemmen is deze editie weer populairder dan vorig jaar. De tien wijnbars met de meeste stemmen zijn samen met de vijf wijnbars die de jury heeft aangedragen door naar de volgende ronde. Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd, en na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich ‘Wine bar of the Year 2018’ mag noemen. De winnaar wint naast eeuwige roem een Coravin Wine Preservation System en een geheel verzorgde trip naar Moët & Chandon met overnachting voor twee personen.

Top 15 Winebar of the Year

De competitie ‘Wine Bar of the Year’ startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen en de wijnbars aangedragen door de vakjury is een top 15 gevormd. Op alfabetische volgorde:

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel ‘Wine bar of the Year 2018’. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 januari om 16.00 uur op het ‘Alles Over Wijn’ plein op de Horecava 2019. De wijnbars worden beoordeeld op verschillende facetten. Want wat maakt een wijnbar dé beste wijnbar van Nederland? Er wordt o.a. gekeken naar de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende gerechten en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd.

Winebar of the year, de vakjury

De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Sponsor Coravin

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Preservation System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. 

Over WineBars.nl

Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wijnbar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wijnbars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 150 wijnbars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze almaar groeiende horecasector. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl

Bron: persbericht PitchPr

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!