Afgelopen november stond geheel in teken van de publieksronde van de allerleukste verkiezing van het jaar: ‘Wine bar of the Year 2019’. Met 120 deelnemende wijnbars en meer dan 10.000 stemmen mag het weer een geslaagde editie genoemd worden. De 10 wijnbars met het hoogst aantal stemmen zijn door gegaan naar de volgende ronde.

Wildcards 

Daarnaast gebruikt de vakjury nog 5 wildcards om de top 15 compleet te maken. Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd, en na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich ‘Wine bar of the Year 2019’ mag noemen. De winnaar wint naast eeuwige roem een Coravin Wine Preservation System en een geheel verzorgde Torres Masterclass in de wijnbar.

Top 15 publieksjury Wine Bar of the Year

De competitie ‘Wine Bar of the Year’ startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen en de wijnbars aangedragen door de vakjury is een top 15 gevormd. Op alfabetische volgorde:

 1. Alex + Pinard – Amsterdam
 2. Bij De Mannen – Leeuwarden
 3. Het Wijnhuis – Zwolle
 4. Meesters in wijn – Maastricht
 5. Nic & Ik Wine and Food – Zutphen
 6. Proeflokaal 1574 – Leiden
 7. QV Winebar – Amsterdam
 8. SHIRAZ – Amsterdam
 9. Vindom – Oldenzaal
 10. Wijnbar GIJS – Someren
 11. Wijnbar Most – Utrecht
 12. Wijnbar OAK – Zwolle
 13. Wijnbar Paskamer – Amsterdam
 14. Wijncafé Lefebvre – Utrecht
 15. Winehouse SOMM – Amsterdam

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel ‘Wine bar of the Year 2019’, de winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 14 januari om 16.00 uur bij The Flying Winebar op de Horecava 2020.

Eisen Wine Bar of the Year

De wijnbars worden beoordeeld op verschillende facetten. Want wat maakt een wijnbar dé beste wijnbar van Nederland? Er wordt o.a. gekeken naar de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende kleine gerechtjes, de service en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd. Ook belangrijk is of de eerste functie van de locatie vooral die van wijnbar is en niet wijnrestaurant of brasserie.

Jury Wine Bar of the Year

De jury bestaat dit jaar uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane), Marco Westra (restaurant manager bij Sofitel Legend The Grand – Amsterdam) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Speciale award 

Dit jaar is er een speciale award voor beste wine bar advertising in het leven geroepen. Deze award zet de wijnbar in de spotlight die aantoonbaar de beste promotie voor zijn/haar wijnbar heeft verricht in 2019. Ook deze award zal tijdens de Horecava worden uitgereikt.

Sponsor Coravin

De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Preservation System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, zie: www.coravin.nl.

Over wine-bars.nl

Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wijnbar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wijnbars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 150 wijnbars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze alsmaar groeiende horecasector. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl 

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijke nieuwsbrief!