Een onafhankelijke jury, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigen-juryleden (en tof: ik was daar één van!) heeft de afgelopen weken de deelnemende winkels in de categorieën Kaasspeciaalzaken en Foodspecialiteitenwinkels bezocht. Op basis van hun rapportages werden de vijf finalisten per winkelcategorie bepaald. En dat zijn geworden….

Overzicht finalisten Beste Foodspecialiteitenwinkels 2017

De vijf Beste Foodspecialiteitenwinkels: 

(op alfabetische volgorde van plaatsnaam)

  • Choco & Zo – Barneveld
  • Wijn & Spijs – Heerenveen
  • Charlots’ Delicatessen – Hilvarenbeek
  • Domburg’s kaas noten & wijn – Putten
  • Voets Specialiteitenhuis – Veghel

Overzicht finalisten Beste Kaasspeciaalzaak 2017 (1) Foodspecialiteitenwinkels

De vijf Beste Kaasspeciaalzaken:

(op alfabetische volgorde van plaatsnaam):

  • De Kaasspecialist Piet en Pieter Renkema – Amersfoort
  • Kaashuis Tromp – Heemstede
  • Kaas Wereld – Malden
  • ‘t Zuivelhoekje – Wageningen
  • De Kaasspecialist Rokkeveen – Zoetermeer

Begeerde titels – selectieprocedure

De Nationale Competities zijn zeer belangrijk voor de foodspecialiteitenwinkels. Deelname tilt de winkels naar een hoger niveau en geeft nieuwe en extra commerciële kansen. Deelname aan de competities staat open voor gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels. Dit zijn winkels die zich al onderscheiden op het gebied van vakkennis, kwaliteit en bedrijfsvoering. Ook collega’s of leveranciers kunnen gecertificeerde winkels voordragen.

Finale jurybezoeken

Alle finalisten worden tussen 20 februari en 10 maart bezocht en beoordeeld door andere juryleden. Deze onafhankelijke finalejury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze winkelcategorie en een anoniem consument jurylid. Je kunt je voorstellen dat de spanning stijgt!

Feestelijke prijsuitreiking en belangrijk congres

Op maandagavond 20 maart 2017 vindt in Hotel Theater Figi in Zeist de spannende ontknoping van de twee competities plaats. Om 18.30 uur start een feestelijk diner. Tijdens dit diner worden de winnaars van de wedstrijden ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’ bekendgemaakt. In de middag vindt, eveneens in Figi, een congres plaats voor alle branches, retail en groothandel die zich bezighouden met foodspeciaalzaken (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten en de biologische speciaalzaken). Hier presenteert FoodService Instituut Nederland de uitkomsten van een onderzoek met de titel: Passie, Puur & Beleving, kenmerken van dé speciaalzaak in 2025. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats.

Aanmelden

Wilt je op deze dag aanwezig zijn,  maar heb je je nog niet aangemeld? Neem contact op met Kaas en Delicatessenwinkels.nl via  deze link. Doen hoor! 

Deze Nationale Competities zijn een initiatief van het Vakcentrum en worden georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden.