Na drie dagen met spannende voorrondes, waaraan totaal 28 restaurantteams deelnamen, is de jury eruit. 12 teams, zes in iedere categorie, gaan door naar de finale, die in het najaar plaatsvindt.
In het beknopte verslag van de voorrondes stond het al vermeld: het overall niveau van de gepresenteerde wijn-spijscombinaties was verrassend hoog, en dat gold ook voor de inzet en het enthousiasme van de teams. The Wine & Food Association had deze editie besloten de prestigieuze competities uit te breiden naar twee categorieën. Niet alleen toprestaurants (minimaal 1 Michelinster en/of 16 punten Gault & Millau) maar ook subtoppers hadden nu de mogelijkheid om mee te doen, en dat viel in zeer goede aarde.
Finale
De line-up voor de finale ziet er als volgt uit: |
|
1) Toprestaurants: minimaal 1 Michelinster en/of 16 punten Gault & Millau
- De opdracht voor deze categorie: creëer een hoofdgerecht bij de Champagne Bollinger-topcuvée La Grande Année Brut 2014.
- Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 5.000.
- Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.
|
|
Finalisten:
- Merlet, Schoorl
- ’t Amsterdammertje, Loenen a/d Vecht
- Ratatouille Food & Wine, Haarlem
- Flore, Amsterdam
- Codium, Goes
- Da Vinci, Maasbracht
|
|
2) Overige restaurants vermeld in de restaurantgidsen
- De opdracht voor deze categorie: creëer een voorgerecht bij Champagne Bollinger Rosé.
- Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 3.000.
- Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.
|
|
Finalisten:
- Allure, Rotterdam
- ’t Klooster, Wijk bij Duurstede
- Hemel & Aarde, Utrecht
- Somm, Uden
- Joann, Enschede
- Merlot, Amersfoort
|
|
De prijzen worden ter beschikking gesteld door Champagne Bollinger (importeur Verbunt Verlinden). |
|
Jury
De finalejury bestaat uit o.a. Imko Binnerts (Puur Zee), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), een vooraanstaande vertegenwoordiger van Champagne Bollinger, en voorzitter Jan van Lissum (The Wine & Food Association).
Bron: persbericht
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie