Op de fiets leer je elk wijngebied het beste kennen, dat heb ook ik mogen ervaren. Heel leuk lijkt me dan ook deze trip: een vijfdaagse ‘fietstocht van wijnboer naar wijnboer’ in Rheinhessen *. Je overnacht telkens op een andere wijnboerderij en geniet iedere ochtend van een heerlijk ontbijt vol specialiteiten uit de regio. 

Fietsen van wijnboer naar wijnboer

Het arrangement: ‘Fietsen van wijnboer naar wijnboer‘ is inclusief bagagetransfer. Terwijl jij fietst in het prachtige wijngebied Rheinhessen wordt je bagage speciaal voor jou naar je volgende bestemming gebracht.  Zelfs de minder getrainde fietser kan deelnemen, want in Rheinhessen, ‘het land van de duizend heuvels’, kun je ook een e-bike huren. Maar liefst 500 km aan goed onderhouden fietspaden vind je in dit wijngebied. Je rijdt langs rivieren, idyllische beekjes, wijnbergen en fruitbomen, van heuvel naar heuvel. Per dag fiets je gemiddeld veertig kilometer. Er zijn twee routes die je allebei de mooiste plekjes van het wijngebied Rheinhessen zien.

Rheinhessen, wijnproeven bij de boer

Afhankelijk van de tour die je kiest kom je in wijndorpjes en -stadjes als Nierstein, Oppenheim, Worms en Mainz. Je gaat naar de Muizentoren van Bingen of rode wijn stad Ingelheim. Met een paar omweggetjes fiets je naar het lieflijke Zellertal of langs de oevers van de Nahe. ’s Avonds kom je aan bij het volgende wijnhuis, in de tuin of op de stijlvolle binnenplaats. Daar praat je met de wijnfamilie over de keur aan wijnen die ze maken. Natuurlijk ga je er ook een paar proeven of drink je een mooi glas bij de heerlijke streekgerechten die geserveerd worden.

Rheinhessen wijn

Fietsen van wijnboer naar wijnboer, het arrangement*

  • Vijf overnachtingen bij verschillende wijnhuizen, inclusief ontbijt
  • Lunchpakket, dagelijks
  • Bagagetransport
  • Kaarten en routebeschrijvingen
  • Boottocht over de Rijn
  • Vanaf € 319 per persoon

Je overnacht uitsluitend bij wijnboeren met het kwaliteitspredikaat van de vereniging ‘Vakantie bij de Wijnboeren van Rheinhessen’.

Mainz: je bent er met de auto zo!

Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van tweeduizend jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels.

LINKS:

* Dit arrangement werd aangeboden in 2017. Benieuwd of dit ook nu nog geldt en meer informatie? Kijk op: de website van deze trip

Bron: persbericht Van der Vorst PR 

Fietsen in de Bourgogne was leuk! Klik hier voor meer daarover.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!