Op een vrijdagavond vroeg ben ik in de buurt van restaurant FG Foodlabs in de Hofbogen, Rotterdam. Van dit nieuwe restaurant van Francois Geurds, Patron Cuisinier van FG Restaurant (voorheen Ivy)  heb ik al veel gehoord. Ik ben nieuwsgierig en er is plaats dus ik bel mijn lief en wij nemen plaats aan de bar.

De warme, huiselijke sfeer van FG Foodlabs

Als ik om mij heen kijk zie ik dat alle tafels en stoelen op barhoogte zijn. Boven de bar hangen Joselito Ibericohammen en -worsten. Producten van een topproducent. De ruimte doet denken aan een tunnel. De open keuken trekt als een magneet mijn aandacht. Een grote zwart-wit poster van treinrails  in een tunnel siert de achterwand. Dat geeft een speels effect van diepte in de ruimte. Knap dat deze ruimte in het vroegere Hofpleinviaduct zo mooi is ingericht! Veel hout, glas en aluminium (of is het RVS?). Ook de verlichting is heel goed gekozen. Het geheel straalt een warme, huiselijk sfeer uit waardoor wij ons direct welkom voelen.

FG Foodlabs, de wijnen

Terwijl wij knabbelen van het brood en de bijzondere crackers die op de bar staan biedt gastvrouw Britta ons de beknopte menukaart aan. Wij laten ons graag verrassen en besluiten tot het FG Foodlabs 5-gangenmenu. Die is inclusief de nitro-cocktail waarmee wij ooit bij Ivy werden verrast. Er is geen wijnarrangement en slechts één rode en één witte wijn per glas beschikbaar. Op  de wijnkaart worden diverse importeurs voorgesteld met daarachter hun inbreng. Voor mij bekende namen. Leuk!  De sommelier van FG Foodlabs adviseert bij ons menu een fles witte wijn te kiezen en eventueel bij het vleesgerecht een glas rood. Dat vinden wij een goed idee en wij kiezen voor een heerlijk frisse maar toch volle Mâcon.

Nitro-Cocktail

We genieten achtereenvolgens van mooi opgemaakte bordjes steenwolk en kabeljauw waarna wij samen met Elène de beroemde nitro-cocktail bereiden. Wij mogen de kruiden fijnstampen in een vijzel en zij doet de rest. De aldus ontstane moderene ‘spoom’ is heerlijk verfrissend. Het volgende gerechtje is een stukje buikspek. Bij navraag blijkt dat van LIVAR te zijn. Vlees van de vrolijk buiten wroetende  varkentjes uit Limburg. Daarnaast in een pannetje een ministoofpotje. We wachten iets te lang op ons glas rode wijn. Omdat het restaurant ineens vol loopt hebben de heren en dames in de bediening het even niet helemaal goed voor elkaar. Het gerechtje echter was weer heerlijk.

Mooie kaasjes bij FG Foodlabs 

We besluiten voor een kaasbordje te gaan in plaats van  het zoete dessert dat in het menu hoort. De kazen zijn heel bijzonder. Als ik zie wie ze levert begrijp ik dat: Bourgondisch Lifestyle, een culinaire kaas-topper uit Beverwijk. We drinken het restje van de witte wijn bij de kaas  en besluiten de maaltijd met een espresso. De suiker daarbij wordt op een bijzonder leuke manier gepresenteerd.

FG Foodlabs compilatie

FG Foodlabs, we voelen ons goed

De reacties en verhalen van Britta, Elène en de sommeliers op onze misschien soms lastige vragen waren heel open en vriendelijk. We hebben genoten van de gerechtjes en de wijn. En van de aanblik van de hardwerkende witte brigade. Met een speciale aantekening voor Daniël die voor onze ogen op een professionele wijze en zeer secuur onder andere de finishing touch van de bordjes verzorgde. We kunnen ons volledig vinden in de woorden van Francois Geurds, Patron Cuisinier, op de website:  “Boven alles creëer ik hier, bij FG Foodlabs, samen met een fantastisch team, een grenzeloze restaurantervaring.” Want dat was het.

LINKS:

Ga hier naar de website van FG Foodlabs

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!