Geïnspireerd door de wereldberoemde restaurants uit Parijs, Londen, Barcelona en Madrid, besloot horecaondernemer Hell iets te creëren wat er nog niet was in Rotterdam. In festive restaurant Grace brengt sterrenchef Marco Prins wereldse smaken naar de Rotterdamse Coolsingel.

Al maanden gonst het door de straten van Rotterdam. Het gigantische hoekpand op de Coolsingel, tegenover het statige stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell.  Met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de indrukwekkende keukenbrigade, een weldadig en flamboyant interieur én een A-locatie midden in het centrum, is hij daar met zijn nieuwe ‘festive restaurant’ Grace ruim in geslaagd.
“Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren.” Vertelt Hell over de nieuwe aanwinst. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen. Alles gebeurt bij Grace met stijl. Of zoals we zelf zeggen: It’s about how.”

Chef de Cuisine Marco Prins

Chef de Cuisine van het vernieuwde horecaconcept aan de Rotterdamse Coolsingel is sterrenchef Marco Prins. Prins heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel en Oud Sluis, voordat hij besloot zijn geluk te beproeven overzees. In New York wist hij een ster te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormden. Nu is het tijd voor Prins om Rotterdam te veroveren met zijn culinaire talent. Toch zal de kaart voor Grace een andere insteek kennen dan de geijkte sterrenrestaurants: “Bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en uitermate doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er te zijn voor iedereen. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres.” vertelt Prins.

De wereldse smaak van Grace

De menukaart van Grace neemt de gast mee op een reis langs de beste gerechten van verschillende werelddelen. Denk hierbij aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of de klassieke caesarsalade met een verrassende Japanse twist. Voor wie groots wil uitpakken staat er ook een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Of start een diner in stijl met Perle Imperial kaviaar met blinis. Toch is een ingetogener genietmoment ook prima mogelijk. Voor een cocktail aan de bar of klein hapje met je geliefde ben je bij Grace ook welkom.

Een plek met allure

Hell staat bekend vanwege zijn gedurfde concepten en prikkelende interieurs. Met het Zalmhuis sleepte hij afgelopen jaar de prestigieuze Entree award voor ‘Best New Bar and Restaurant’ in de wacht. Deze uitgesproken identiteit kenmerkt ook het interieur van Grace. Zo komen de wereldse elementen samen in de stijlvolle patronen van de vloeren. Kleuren zijn warm en gedurfd bij elkaar gezocht en de oplettende kijker kan hier veel jaren ’20 elementen ontdekken. Verantwoordelijk voor het interieurdesign is Liselore Holman, die al meerdere grote horecaprojecten een verrassende metamorfose wist te geven: “Het enorme pand aan de Coolsingel was een aantal maanden geleden nog volledig casco, 910 m2 beton. Samen met de beste partijen in het land hebben we er een warme en verrassend flamboyante plek van gemaakt, waarin je even kunt ontsnappen aan de dag. In het interieur komt alles samen wat ons geïnspireerd heeft de afgelopen jaren. Ik kan niet wachten de zaak gevuld met gasten en volledig in bedrijf te zien”, aldus Holman.
Grace-interieur-41

Hell’s Kitchen Horeca Groep

Hell’s Kitchen Horeca Groep is een ambitieus horecabedrijf dat bestaat uit een aantal bekende restaurants en cafés in regio Rotterdam, zoals Loos, het Zalmhuis, Sijf, Nieuw Rotterdams Café en Wester Paviljoen. Opgericht in 2001 door ondernemer Herman Hell is Hell’s Kitchen Horeca Groep binnen aanzienlijke tijd gegroeid tot één van de meest toonaangevende horecabedrijven van Nederland.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook