Via Facebook en Twitter word ik opmerkzaam gemaakt op een nieuwe manier om de #vmb te beleven: de vrijdagmiddagborrel bij Fenix Food Factory. Het weer is goed, het werk gedaan, de trek groot, dus op naar de overkant van de Maas.

Fenix Food Factory 

De ‘overkant van de Maas’ is in dit geval  Katendrecht, een Rotterdamse wijk die door actieve ondernemers en een onlangs geopende voetgangers- en fietsbrug achter hotel New York heel goed bereikbaar is geworden. De ‘valse heuvel’ die de Erasmusbrug steeds weer blijkt te zijn nemen we voor lief. Maar wat zijn nou toch die Fenixloodsen waar de Fenix Food Factory is neergestreken? Op internet vind ik daar het volgende over: Fenixloodsen.

De Fenix Food Factory -Borrelplank

We zijn benieuwd, want deze vrijdag, zo lezen wij op FaceBook, serveert de Fenix Food Factory voor het eerst zijn ‘ Fenix Food Factory Friday Borrelplankje ‘! Het principe is leuk! Je koopt een plankje (ik zeg: plank!). Een vierkante robuuste plank, omwikkeld met vetvrij papier dat op zijn plaats wordt gehouden door bindtouw zoals voor vlees wordt gebruikt. Ziet er lekker ambachtelijk uit dus. En dat ambachtelijke, daar gaat het hier dus om! Met je plank loop je langs de deelnemende ‘winkels’ en daar wordt je plankje gevuld. Elk van de ondernemers kent zijn en haar product en ook de oorsprong ervan. Dus het rondje charcuterie,  (firmabijten.nl), kaas ( kaasboerderijbooij.nl) chutney (rechtstreex.nl) en brood (Jordy’s Bakery) is een ontzettend leuke en leerzame ontdekkingsreis! Een drankje bij het plankje kies je bij de Kaapsebierbrouwerij (kun je ook een fijn glas  wijn bestellen) of bij cidercider.nl. Voor een koffie na is  stielman.nl present.

Fenix Food Factory

Pre- party Fenix Food Factory 

Wellicht verkeerde communicatie. Of interpretatie? Ik had verwacht vanmiddag in een druk bezet feestje binnen te vallen maar zie vrijwel alle ondernemers nog bezig hun zaakjes voor elkaar te krijgen. Gesleep met lampen, machines, apparaten. Alleen Marijke Booij schijnt alles al op orde te hebben. “Tja, vrouw hè”, lacht zij als ik dat tegen haar zeg. Het mag de pret niet drukken. De sfeer is goed. Lekker relaxed: niets moet, alles mag. Wij kopen een fles witte wijn in het ‘café’, verzamelen mooie producten op een tweetal kaas- en vleesplankjes en genieten buiten bij de Fenix Food Factory in de vrijdagmiddagzon van het uitzicht,  van ‘de plank’, de wijn en elkaar.

Fenix Food Factory compilatie

Maar ook en misschien nog meer van de positiviteit van de ondernemers die ik vandaag ontmoette. Passie en gedrevenheid. Mooi! Enne.. vanaf donderdag 30 mei gaat het echt los bij de Fenix Food Factory. Dat mag je niet missen!

LINKS:

Ga hier naar de website van de Fenix Food Factory

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!