Vandaag, op 2 februari 2023, is het de  364ste verjaardag van de Zuid-Afrikaanse wijnoogst! Dankzij een dagboek notitie van Jan van Riebeeck uit 2 februari 1659 is Zuid-Afrika het enige land ter wereld dat de exacte oorsprongsdatum van zijn wijnindustrie kan vaststellen.

Op 2 februari 1659 schreef Jan van Riebeeck in zijn dagboek: “Today, praise be to God, wine was made for the first time from Cape grapes”. Deze tijdloze woorden markeren de geboorte van de  Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Een gebeurtenis die nog steeds elk jaar wordt gevierd door wijnproducenten, restaurateurs, detailhandels, kenners en liefhebbers met de start van de wijnoogst. De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie nodigt iedereen uit om op 2 februari 2023 het glas te heffen als eerbetoon aan Zuid-Afrika’s rijke wijnerfgoed.

363 Harvest Celebration-cutting-bunches

Zuid-Afrika viert gedurende de gehele maand februari deze belangrijke gebeurtenis. Vier jij het mee? Proost op 2 februari om 20:00 uur met een mooi glas wijn. Uit Zuid-Afrika natuurlijk!

Wine Harvest Commemorative Event

Op 2 februari vindt het jaarlijkse ‘Wine Harvest Commemorative’ event plaats bij Groot Constantia Wine Estate te Kaapstad. Tijdens dit event erkent de wijnindustrie haar pioniers voor hun uitzonderlijke bijdrage van het afgelopen jaar. In de loop der jaren zijn vele grootheden geëerd, denk aan: Nelson Mandela, de Unsung Wine Workers, Ntsiki Biyela, Norma Ratcliffe, Beyers Truter en Charles Back. In 2022 zijn Carmen Stevens, Denise Stubbs, Francois Viljoen en Christine Rudman tevens toegevoegd aan deze groep van uitstekende leiders.

Happy SA wine logo

Proosten op biodiversiteit

Het beschermen van de rijke biodiversiteit van Zuid-Afrika is een prioriteit. Zowel grote als kleine wijnproducten zijn zich bewust van het feit dat zij beschermers zijn van het land waarop zij wijn verbouwen. Evenwicht bewaren tussen de natuur en de landbouw is essentieel en maakt Zuid-Afrika dan ook uniek als het gaat om wijnen van oorsprong en wijnbouw terroir. Deze vormen het hart en de ziel van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en drukken de buitengewone rijkdom van de wijnen van het land goed uit.

Maak je klaar om te vieren

Mis het niet! Zet donderdag 2 februari 2023 dik gedrukt in je agenda en vier de hele maand het Zuid-Afrikaanse wijnerfgoed. Via www.sawineharvest.cokun je virtueel meevieren en het glas heffen op de Zuid-Afrikaanse wijn! @sawineharvest #HappyBirthdaySAwine @wosa_nl

363 Harvest Celebration-friends-2

Over WoSA     

WINES OF SOUTH AFRICA (WoSA) is een non-profitorganisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Duitsland en Nederland.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook