Wie zijn dé smaakmakers in de wereld van eten en drinken? Dat is de vraag die de redactie van FavorFlav zich ieder jaar weer stelt bij het construeren van de FavorFlav Food Top 100.  De eerste plek is dit jaar voor Janny van der Heijden, de grande dame van de culi-journalistiek.

FavorFlav nr 2 en 3 

Naast Janny staan Miljuschka Witzenhausen (presentator en kookboekenschrijver) en Freddy Tratlehner (rapper Vjèze Fur, zanger, presentator, kookboekenschrijver) op nummer twee en drie. Alle drie hebben ze bewezen dit jaar een hele grote invloed te hebben gehad op het onder de aandacht brengen van lekker eten bij de Nederlandse consument.

Wie doen ertoe in de Nederlandse culinaire scene? Wie bepaalt wat wij eten en drinken? Wat eten we en waar bestellen we dat? Wie straalt? Wie faalt? Wie scoort? En vooral: wie doet dat in dít jaar?

Likkebaardend lekkere lijst

De FavorFlav top 100 is een likkebaardend lekkere lijst geworden met 100 culinaire toppertjes: een bonte mix van (sterren)chefs, foodproducenten, restaurateurs, startups, culinair journalisten, cocktailshakers, merkenbouwers en andere belangrijke spelers uit de culinaire scene. “Allemaal hebben ze een bewezen bijdrage geleverd als het gaat om het verrijken van de eetcultuur en het eetbewustzijn in Nederland. En net als de redactie van FavorFlav hebben ze een bonkend hart voor het betere eten en drinken”.

Op FavorFlav vind je de complete top-100 mét de commentaren van de jury!

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!