Drenthe is al jaren een populaire provincie onder vakantiegangers in Nederland. Logisch! In Drenthe vind je namelijk niet alleen prachtige natuur, maar ook nog eens veel cultuur. Deze mix vind je bijna nergens anders zo goed! Daarom is het zeker een aanrader om bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan naar Drenthe. Je kunt dan de volgende bezienswaardigheden bezichtigen

Hunebedcentrum

Als je aan Drenthe denkt, is de kans groot dat je direct aan hunebedden denkt. Tip: je vindt ze in de hele provincie, maar we raden je vooral het Hunebedcentrum in Borger aan. Hier vind je namelijk de oudste monumenten van ons land. Deze hunebedden komen volgens archeologen uit de laatste IJstijd en zijn door het Trechterbekervolk gebouwd. Hiervoor werden enorm grote zwerfkeien gebruikt die door het oprukkende ijs vanuit Scandinavië in Drenthe zijn beland.

Hunebedden Drenthe pixabay

Nationaal Park Dwingelderveld

Zoals eerder vermeld staat Drenthe ook en vooral om de natuur bekend. Het Dwingelderveld is hier een voorbeeld van. Dwingelderveld is namelijk het grootste natte heidegebied in West-Europa. In dit nationaal park vind je veel vennetjes: maar liefst meer dan veertig. Bovendien vind je hier veel heide en veen. Ook kun je fantastisch door het park wandelen, waarbij je zelfs soms even over planken loopt die over het water zijn geplaatst.

Het Asserbos

Een andere prachtige plek in Drenthe is het Asserbos. Dit bosgebied is een echte aanrader om te bezoeken tijdens je verblijf in een hotel Assen. Het is een geliefde plek voor wandelaars, hardlopers, fietsers en natuurliefhebbers. In dit bos zijn diverse wandel- en fietspaden aangelegd langs vennen, beken en heidevelden. In het bos zijn ook enkele historische elementen te vinden, waaronder een oude steenoven en een begraafplaats voor Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog.

Drenthe natuur pixabay

Leekstermeer

Het grootste meer van Drenthe, dat is het Leekstermeer. Het ligt op de grens met Groningen. Hoewel het meer dus erg groot is, is het tegelijkertijd ook ondiep. Je kunt er hoe dan ook nog heerlijk op zeilen. Rond het Leekstermeer vind je bovendien een natuurgebied genaamd De Onlanden, wat een moerasbos is waardoor je kunt kanoën.

Kamp Westerbork

Wellicht minder ‘gezellig’, maar iets waar je niet omheen kunt bij een bezoekje aan Drenthe: Kamp Westerbork. Waar Kamp Westerbork als vluchtelingenkamp bedoeld was, werd het al snel in handen genomen door de Duitsers. Sinds dat moment werd het als voorportaal gebruikt. In totaal werden 102 duizend in Nederland wonende Joden samen met 245 Roma gedeporteerd van Kamp Westerbork naar concentratiekampen. Vandaag de dag vind je hier een museum dat de geschiedenis van het kamp toont. Als je in een van de hotels Assen verblijft, moet je zeker dit museum bezoeken.

westerbork-pixabay

Wijngoederen

‘Last’ maar zeker niet ‘least’: voor de wijnliefhebbers onder ons is er ook van alles te beleven in Drenthe. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wijngoed Havelte, waar je Nederlandse witte, rode én mousserende wijn kunt proeven. En vergeet zeker ook zorg-wijnboerderij Wijngoed de Reestlandhoeve niet, waar in de zomermaanden klassieke muziek in de wijngaard klinkt.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

 

Dit bericht is tot stand gekomen ism Seeders.nl