Van 23 t/m 25 september vindt op het Plein in Den Haag een bijzonder foodfestival plaats. “Hét culinaire festival waar je lekker eet en drinkt maar dan ‘anders’!”, zo is in de aankondiging te lezen. Maar wat maakt dit foodfestival dan zo anders dan alle andere festivals?

http://bit.ly/2c4ZFfz

Traditionele gerechtjes

Meer dan 20 Europese koks bereiden hun traditionele gerechtjes in gethematiseerde landenpaviljoens, veelal begeleid door diverse drankjes van dat land. Europa Culinair voelt als een dagje vakantie. Je leert, wandelend van het ene naar het andere paviljoen, talrijke Europese eet- en drankculturen kennen.

europaculinairpan

Van elandvlees tot kaiserschmarrn

Zo kun je de echte goulash uit Hongarije proeven, mici uit Roemenië, elandvlees uit Scandinavië, kaiserschmarrn uit Oostenrijk, cevapcici uit Kroatië en heerlijke tapas uit Spanje. Maar ook wijnen uit o.a. Roemenië, Frankrijk en Kroatië, kaas- en vleesspecialiteiten uit Slowakije, ambachtelijk Italiaans ijs, bieren uit o.a. Tsjechië, Duitsland, België en Ierland. En die laatste zelfs samen met… oesters! Eet mossels uit de grootste mosselpan van de wereld en leer zelf een fles champagne sabreren!

der_tirolerin_kaiserschmarrn

Hollandse prijsjes

Of dat nog niet genoeg is kun je ook genieten van heerlijke muziek en enkele live-optredens. Dus ga voor Hollandse prijsjes (van € 2,50 tot max € 7,50) de lekkerste Europese hapjes en drankjes proeven tijdens Europa Culinair op het Plein in Den Haag!

roemwijn-1

Voor meer info en tickets bestellen ga je naar de website van dit evenement.