Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy zijn gisteren de genomineerden voor de Entree Awards 2017 bekendgemaakt . Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, mooie en kwalitatief goede Nederlandse restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die het afgelopen jaar openden of restyleden.
Entree Awards: bekroning voor de horeca
Deze 11e uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandagavond 27 november 2017 tijdens een geheel vernieuwd event in Theater Amsterdam. De nominatie voor de Entree Awards voor de horeca geniet inmiddels een felbegeerde reputatie. Het is een bekroning voor horecabedrijven om door een vakjury, bestaande uit tien vooraanstaande hospitality professionals, geselecteerd te worden als een van de meest onderscheidende horecabedrijven van afgelopen jaar. De 55 genomineerden in 11 verschillende categorieën vormen samen bovendien dé hotspotlijst met horecatrends van dit moment.
Hospitality&Style en Best Bartender
Tijdens de Entree Awards worden tevens twee awards uitgereikt aan horecaprofessionals: de Hospitality & Style Award 2017 gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn of haar stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het is een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Vorig jaar ging de prijs niet naar één persoon, maar naar hoteltrio Mirjam en Tom Espinosa en Jan Stuurman, oprichters van Hotel V (drie locaties) en The Lobby (twee locaties) in Amsterdam. Daarnaast wordt tijdens de uitreiking van de Entree Awards 2017 de Best Bartender 2017 bekendgemaakt. De voorronde van deze verkiezing vindt plaats op 13 november in de Amsterdamse Foodhallen.
De genomineerde horecabedrijven:
Best Restaurant Design
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp.
- Encore by Simonis @ Scheveningen
- The Harbour Club @ Vinkeveen
- Bodon, La Grande Brasserie @ Amsterdam
- Nacarat @ Amsterdam
- SUSHISAMBA @ Amsterdam
Best Restyling
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past bovendien uitstekend bij het concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.
- De Beurs @ Utrecht
- Popocatepetl The Mexican @ Haarlem
- Strand Zuid @ Amsterdam
- Hotel Arena @ Amsterdam
- Tante Kee @ Kaag
Best Restaurant & Bar
Zowel het restaurant- als het bargedeelte spelen bij de winnaar een gelijkwaardige rol. Beide onderdelen sluiten perfect op elkaar aan. De uitstraling past bovendien bij het concept, het f&b-aanbod en deze tijd.
- Kanarie Club @ Amsterdam
- Mr. Sammi Bistro Bar @ Roermond
- Beers & Barrels @ Breda
- ’t Taphuys @ Tilburg
- De Biertuin Prinsengracht @ Amsterdam
Best Hospitality Concept
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.
- DOT @ Groningen
- DOWN TOWN gourmet market @ Eindhoven
- The Avocado Show @ Amsterdam
- Old Dutch @ Breda
- LEON @ Schiphol Plaza
Best Hotel Concept
De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.
- Alibi Hostel @ Leeuwarden
- Mabi City Centre Hotel @ Maastricht
- Boutiquehotel Staats @ Haarlem
- Hotel Nimma @ Nijmegen
- Conscious Hotel The Tire Station @ Amsterdam
Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.
- Sir Adam Hotel @ Amsterdam
- Hyatt Regency Amsterdam @ Amsterdam
- Kimpton De Witt @ Amsterdam
- Pillows Anna van den Vondel @ Amsterdam
- Parc Broekhuizen @ Leersum
Best Off the Grid
In de categorie Best Off the Grid worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijk buiten de gebaande paden.
- SkateCafé @ Amsterdam
- FC Hyena @ Amsterdam
- Lab-44 @ Zaandam
- De Kaskantine @ Amsterdam
- A Beautiful Mess @ Amsterdam
Best Club Venue
In de nieuwe categorie Best Club Venue kijkt de jury naar nieuwe clublocaties. De winnende venue heeft een onderscheidend concept en past in een tijd waarin het uitgaanspatroon in Nederland volop verandert. Het interieur past bovendien bij het idee achter de club.
- Shelter @ Amsterdam
- Mad Fox @ Amsterdam
- Claire @ Amsterdam
- Monkey Bar @ Haarlem
- Het Magazijn @ Den Haag
Next Generation
In de categorie Next Generation hebben de genomineerden een duidelijke visie met betrekking tot het eten van de toekomst, zonder daarbij smaak en gastvrijheid uit het oog te verliezen. Elke genomineerde geeft op eigen wijze vorm aan belangrijke thema’s, zoals duurzaamheid, recycling, waste en energiebesparing. Waar in de andere categorieën de focus voornamelijk ligt op design en concept, kijken we hier vooral naar de intentie van het bedrijf in combinatie met de kwaliteit van de geserveerde producten.
- Circl @ Amsterdam
- Mr. & Mrs. Watson @ Amsterdam
- The Dutch Weed Burger Joint @ Amsterdam
- Vegan Junk Food Bar @ Amsterdam
- Happy Earth @ Rotterdam
Best Cocktailbar
De beste nieuwe cocktailbar van 2017 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.
- Rosalia’s Menagerie @ Amsterdam
- Mr. Smith @ Maastricht
- Labyrinth @ Amsterdam
- House Bar @ Amsterdam
- Ayla @ Rotterdam
Best Coffee Concept
Nog steeds maakt koffie een grote groei door. In deze categorie beoordeelt de jury nieuwe koffiebars én horecabedrijven die koffie perfect integreren in hun concept. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten, de kennis van de barista, het concept en uitstraling van de venue.
- NewWerktheater @ Amsterdam
- Naked Espresso @ Amsterdam
- Kaafi @ Den Haag
- 30ml @ Utrecht
- Blommers Bar @ Nijmegen
Hospitality & Style Award 2017
De Hospitality & Style Award gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het is een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Wie steekt zijn nek uit, is creatief en niet bang voor het nemen van een risico? Kortom: wie wordt dé horecaondernemer van 2017?
Entree Awards, de jury
Rob Bongers, consultant HorecaDevelopment
Marjan Ippel, consultant Talkin’ food
Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur Entree Magazine
Paul Linse, ontwerper Studio Linse
Godfried van der Lugt, business Development Director Footwear van Chaud Devant Chefwear
Arjan van den Hof, eigenaar Vondel Hotels
Didier Prince, conceptontwikkelaar DidierPrinceRealisatieAdvies
Ron Simpson, creative director 24K Agency & Nightvision
Jeroen Veldkamp, consultant CoffeeLab
Cleo Vehmeyer, directeur externe horeca TivoliVredenburg Utrecht
Ingmar Voerman, beverage journalist
LINKS:
Klik hier voor de website van Entee Awards en bestellen van tickets
Meer over de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op deze website? Klik hier
Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept, proefnotitie of cocktail missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
(Uitgelichte foto: Fotografie Stappen en Shoppen Breda)
Geef een reactie