Entree Awards 2018: opvallende concepten

Home/Competities, Divers, Persberichten/Entree Awards 2018: opvallende concepten
  • Entree Awards 2018 uitgelicht Mads Voorhoeve. Foto: Ming Chao

Entree Awards 2018: opvallende concepten

Gisteravond werden voor de 12e keer de belangrijkste horecaprijzen van Nederland uitgereikt: de Entree Awards. De oprichters van Conscious Hotels mogen zich beste horeca-ondernemers van 2018 noemen en Mads Voorhoeve werd uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland. 

Opvallende concepten

Tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam werden de Entree Awards 2018 uitgereikt. Een 20-koppige vakjury bezocht hiervoor horeca-zaken door heel Nederland. De meeste prijzen vielen in Amsterdam en Eindhoven, maar ook ondernemers in Zwolle, Haarlem, Utrecht en Zeeland gingen naar huis met een award. Er waren 55 zaken genomineerd die dit jaar hun deuren openden of een restyling ondergingen. ‘Ondanks het huidige personeelstekort, zijn er afgelopen jaar ontzettend veel mooie horecabedrijven bijgekomen of heropend. Het niveau van de genomineerden was heel hoog. Ondernemers van nu kiezen voor opvallende concepten, designs en/of locaties. Zij weten dat doorsnee het onderspit delft’, zegt juryvoorzitter Iris Kranenburg.

“Prijzenregen voor de Nederlandse horeca”

Ecosexy

Voor een volle zaal met de Nederlandse tophoreca, werden onder leiding van Ruben Nicolai maar liefst 14 awards uitgereikt. Marco Lemmers en Sam Cohen werden uitgeroepen tot ondernemer van het jaar, vanwege de manier waarop zij omgaan met duurzaamheid en hiermee een stempel drukken op de Nederlandse horeca. Met hun concept ‘ecosexy’ opende het ondernemersduo al vier Amsterdamse vestigingen van Conscious Hotels. Beste Bartender werd Mads Voorhoeve van de European Bartending School. Rob Clarijs werd uitgeroepen tot Beste Barista van 2018.

entree-awards-2018-ondernemeres van het jaar

Ondernemers van het jaar: Marco Lemmers en Sam Cohen, Conscious Hotels

Chin Chin Club

Beste cocktailbar van 2018 is Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam, van Tess Posthumus en Timo Janse. Chin Chin Club in Amsterdam met een club, 3 bars en een restaurant kreeg maar liefst twee awards: de Best Nightlife Award en de Next Generation Award, omdat zij perfect inspelen op de trend dat de gast van de toekomst niet alleen naar een restaurant gaat om goed te eten en drinken, maar ook vermaakt wil worden.

Amsterdam

De meeste awards gingen dit jaar naar Amsterdamse horeca. Iris Kranenburg: ‘Het is een nationale lijst, maar natuurlijk is de Randstad daarin goed vertegenwoordigd. Het kan geen kwaad om nog eens te benadrukken dat ook daarbuiten heel veel gebeurt dat interessant is, vooroploopt en aandacht verdient. Al deze ondernemers bij elkaar zijn samen met hun personeel het visitekaartje voor de hospitality-industrie en een voorbeeld voor veel ondernemers binnen en buiten de horeca.’ De Entree Awards worden georganiseerd door horecavakblad Entree Magazine en worden jaarlijks uitgereikt.

Entree Awards 2018, de winnaars

Ondernemers van het Jaar: Marco Lemmers en Sam Cohen, Conscious Hotels
Best Hotel Design: Pillows Grand Hotel Ter Borch, Zwolle
Best Restyling: Thomas, Eindhoven
Best Cocktailbar: Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
Daredevil: DeDAKKAS, Haarlem
Best Nightlife: Chin Chin Club, Amsterdam
Best Hotel Concept: SWEETS hotel, Amsterdam
Next Generation: Chin Chin Club, Amsterdam
Best Restaurant Design: De Restauratie, Eindhoven
Best Hospitality Concept: Soho House, Amsterdam
Best Coffee Concept: 4850, Amsterdam
Best Restaurant Concept: The Streetfood Club, Utrecht
Best Bartender: Mads Voorhoeve, European Bartending School
Best Barista: Rob Clarijs, De Zeeuwse Branding

Fotocredits: Ming Chao

Bron: persbericht Entree Awards

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Door |27 november 2018|Categorieën: Competities, Divers, Persberichten|Tags: , |0 Reacties

Geef een reactie