Enate, een bekend wijnhuis uit Spanje. Voor mij was het altijd een merk. Een merk van mooie wijnen. Maar na vanavond is het voor mij ook een wijnhuis waar mensen werken met passie. En gedrevenheid. 

ENATE 25 jaar! 

“Namens Résidence Wijnen en ENATE nodig ik je graag uit voor een feestelijke avond om het 25-jarig bestaan van ENATE te vieren”, zo luidde de uitnodiging. Résidence Wijnen heeft een bijzondere band met ENATE: zij importeert de wijnen van dit prachtige wijnhuis al sinds de oprichting ervan in 1992. Deze avond wordt dus niet alleen het 25-jarig bestaan van ENATE gevierd, maar ook de 25-jarige relatie tussen beide bedrijven. Het feestje wordt gevierd in The Harbour Club in Rotterdam. Het belooft een bijzonder feestelijke avond te worden!Enate 1992-2017 flessen

ENATE, hoe het begon

Toen Luis Nozaleda eind 20e eeuw in Spanje terug kwam uit Mexico wilde hij, naast kaas maken in La Mancha, zijn eigen wijnmakerij op zetten. Samen met zijn broer Juan Carlos en hun vader kozen zij de Enate vallei daarvoor uit. Oenoloog Jesús Artajona verruilde op toen 32-jarige leeftijd zijn zekere toekomst voor een sprong in het diepe bij deze ‘start-up’. Met veel passie en gedrevenheid maakt hij nog steeds de mooie wijnen van ENATE: “this is an Oenologist’s dream”.De wijnmakerij ligt in Somontano, een wijngebied in het noordoosten van Spanje. De wijngaarden van ENATE liggen op 550-600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. Het is een warm gebied, maar het verschil in dag en nacht is er groot, wat resulteert in  wijnen met veel complexiteit, aroma’s en smaak. En dat gaan we vanavond proeven.

Enate Jesus Artajona en Luis Nozaleda 1

Een top-avond met de heerlijke wijnen van ENATE en mooie gerechtjes van The Harbour Club Rotterdam. Vlnr oenoloog Jesús Artajona, schrijver dezes Anne-Wies en eigenaar van ENATE Luis Nozaleda

ENATE & kunst

Van het begin af aan gaan voor ENATE wijnmaken en cultuur samen. Dit concept blijkt succesvol. Op de etiketten van ENATE vind je dan ook elk jaar weer bijzondere kunstwerken. Om dat te illustreren staat er op alle tafels vanavond flessen een aantal flessen met een blanco etiket. De aanmoediging is om je eigen etiket te ontwerpen en dit etiket te delen via je sociale media kanalen. Een mooie manier om aandacht te vragen voor de wijnen van ENATE en het warme hart dat het bedrijf heeft voor kunst en cultuur.

Enate tafelkaartje

“Art is an universal language. We sell bottles to buy art” Ana Gállego, Product Marketing Manager ENATE

ENATE & The Harbour Club

We genieten van de wijnen van ENATE samen met de heerlijke gerechtjes van The Harbour Club. Wat een toffe plek is dit ook! Het restaurant is gevestigd in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in het Rotterdamse Euromast-stadspark. Een bijzondere locatie voor een bijzonder en trendy restaurant!

Harbour Club interieur

The Harbour Club Rotterdam, trendy restaurant in een historisch pand

ENATE 25 jaar, de wijnen

De wijnen die geschonken waren zijn de Chardonnay 234 2016 uit magnum, de Chardonnay Fermentado en Barrica 2016, de ENATO crianza 2014, de ENATE 25 aniversario en tot slot de mooie dessertwijn ENATE gewürztraminer dulce 2013. Je vindt ze en nog meer wijnen van ENATE op de website van Wijnkoperij De Gouden Ton.

Enate Dulce Gewurztraminer

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De website van The Harbour Club vind je hier