In de vierde week van GESPOT OP DE VAKBEURSFOOD staat Elleke’s Keuken centraal. Elleke heeft naam gemaakt met Franse saucissons en de ‘Bloempie’s’, maar nu is ze aan een nieuw project begonnen: stoofpotjes, soepen en sauzen.

Geen voedselverspilling

Goedlachs en enthousiast als altijd vertelt Elleke haar verhaal. Begonnen op markten met door haarzelf uit Frankrijk geïmporteerde lekkernijen bedacht ze zo’n vijf jaar geleden de ‘Bloempie’s. Dat zijn kleine biologische desembroodjes met rozemarijn, olijfolie en zeezout die je kunt vullen met allerlei lekkers. Ze trok er met haar foodtruck op uit en bereidde de Bloempie’s op foodfestivals en andere evenementen. Daar ontdekte ze dat er eigenlijk heel veel voedsel werd weggegooid. Kijk ook eens op dit You-Tube filmpje van Elleke.

Stoofpotjes wecken

Inventief als Elleke is ontwikkelde ze een gemakkelijk houdbaar voedselsysteem dat eigenlijk al heel erg oud is: het bedenken, koken en ontwikkelen van (h)eerlijke gerechten in mooie glazen weckpotten. Ze bereidt de gerechten in een professionele gecertificeerde productiekeuken. Door het productieproces blijven ze ongeopend zeer lang houdbaar. De vraag is echter of je ze wel zo lang ‘houdt’. Ze zijn namelijk erg lekker!

EllekesBoeufBourgignon Stoofpotjes

Limousin rundvlees voor de stoofpotjes

Vol passie en gebruikmakend van pure streekproducten heeft Elleke recepturen ontwikkeld met respect en liefde voor dier en milieu. Zij vindt het heel belangrijk dat de consument weet wat hij of zij eet. Ze werkt uitsluitend met verse producten, indien mogelijk seizoensgebonden, die op een duurzame en eerlijke manier verkregen worden zoals onder andere het kwaliteitsvlees van Limousin runderen. Zoals de naam al zegt komen deze runderen uit de Franse streek Limousin. De koeien hebben een natuur- en diervriendelijke levensloop. Ze leven in een kudde, grazen in de vrije ongerepte natuur, kalveren zelf en groeien op in een kalme, rustige omgeving. De boeren moeten zich houden aan regels vastgelegd in het ‘Cahier des Charges‘. Dit houdt in dat de runderen geen hormonen of preventieve antibiotica toegediend mogen krijgen. Het Limousin rundvlees is dus 100% antibiotica-vrij. Bovendien is het vlees van de Limousin runderen mager, met een fijne structuur en fantastische smaak.

Vers, eerlijk en gezond!

De stoofpotjes en andere producten uit Elleke’s Keuken zijn vers, eerlijk en gezond. Ze zijn natrium-arm en er worden geen onnodige onnatuurlijke toevoegingen gebruikt. Ideaal dus voor iedereen die houdt van pure smaken! Elleke maakt onder meer een heerlijke boeuf Limousin, een pompoensoep, een sauce Bolognese en een heuse Franse pistou. Ik proefde haar stoofvlees gegaard in rode wijn en tomaat, met champignons, sperziebonen, ui, knoflook, aardappeltjes, zout, peper en kruiden. Elleke had niets teveel gezegd: die is heerlijk! Met een mooi glas Bourgogne erbij waan je je direct in La Douce France.

Waar zijn de stoofpotjes te koop

De producten van Elleke’s Keuken zijn te koop op verschillende ambachtelijke, pure en biologische markten en in delicatessen winkels. Maar natuurlijk ook via de eigen webshop. Verder kun je je laten inspireren en combinaties maken aan de hand van de recepten op de website van Elleke’s Keuken.

LINKS:

Voor alle info over de stoofpotjes bezoek je de website van Elleke’s Keuken

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwbrief!

 

(Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Elleke’s keuken)