Bijna moederdag: neem eens iets anders mee dan bloemen en verras je mams met deze verfrissende cocktail! Vandaag speciaal voor moederdag, op Anne-Wies.NL een verfrissende cocktail van Cocktailicious*met vlierbloesem. Ik hoop dat dat mooie witte bloemetje met die heerlijke, zoetige geur al in bloei staat, dan kun je je cocktail er mooi mee versieren. Met deze Elderflower Gin Sour cocktail verwen je je mams. Ook met een ander bloemetje als garnering!

Wat je nodig hebt voor de Elderflower Gin Sour

  • 30 ml gin
  • 30 ml Elderflower likeur (St-Germain) (of Elderflower siroop 15 ml)
  • 30 ml citroensap
  • een half eiwit
  • crushed ice
  • citroengarnering (en vlierbloesem, indien in bloei)

Hoe je de Elderflower Gin Sour maakt

Scheid het eiwit van het eigeel en gebruik de helft van het eiwit. Voeg hier het citroensap aan toe, gevolgd door de St-Germain Elderflower (of Elderflower siroop) en de gin. Dan even stevig shaken.

Schenk hem uit met een strainer in je cocktail glas. Als laatste voeg je nog een topje crushed ice toe en maak je een citroengarnering. En, als je die kunt bemachtigien, garneer je je moederdag-cocktail ook met een Elderflower bloemetje!

Elderflower Gin Sour cocktail moederdag vlierbloesem

Zelf Elderflower likeur maken

Dat red je niet meer voor moederdag, maar toch leuk om eens uit te proberen. Vanaf mei bloeit de vlierbesbloesem. Dit is een kleine witte bloesem met een opvallend zoetige, citroenachtige geur. Pluk hier 4-5 schermen van. Was deze goed uit en vul een afsluitbare jar met pure alcohol. Vodka is het beste alternatief als je hier niet aan kunt komen. Deze zet je ongeveer 2 weken weg op een donkere plek. Na 2 weken strain je de vloeistof en doe je het in combinatie met 2-3 deciliter suikersiroop (dit maak je door water te koken met suiker en af te laten koelen) in een fles met een inhoud van een halve liter. Een paar keer goed schudden en proeven tot je de juiste verhouding hebt voor je zelfgemaakte Elderflower likeur.

Enjoy! Have a great weekend!

LINKS:

*Meer cocktails van Caroline, kijk op Cocktailicious!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!