Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan! Zondag 1 september laten zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste wijnen proeven. Het festival duurt van 13.00 tot 18.00 uur en vindt plaats op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Dit is dé plek voor een bruisende middag wijnproeven.

Dat Belgische en Nederlandse wijnen steeds populairder worden is geen geheim. Mede dankzij de groeiende kwaliteit én toenemende vakkennis van wijngaardeniers hebben deze wijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoog tijd dus voor hun eigen jaarlijks terugkerende festival.

Wijnfestival lage landen logo

Proeven, proeven en nog veel meer

Witte wijnen, rode wijnen, rosés, mousserende wijnen… Je vindt ze allemaal op het Wijnfestival van de Lage Landen. Inmiddels hebben al zo’n dertig Belgische en Nederlandse wijngaardeniers hun deelname bevestigd (zie bijlage). Daarmee belooft het een heerlijke, diverse wijndag te worden. Naast de verschillende wijnen zijn er ook stands met lekkere borrelplank en andere versnaperingen. Bezoekers maken bovendien kans op een wijnklimaatkast, beschikbaar gesteld door Coolvaria.

Speed-masterclasses en prijzen

Gedurende de dag zijn er verschillende speed-masterclasses van experts zoals Vicky Corbeels. Leer in korte tijd de ins & outs over wijnen uit een koel klimaat, de nieuwe en klassieke druivenrassen en de verschillende BOB’s in Nederland en België. Een unieke kans dus om je wijnkennis in rap tempo te vergroten. Meld je bij het bestellen van je tickets of tijdens het festival aan voor jouw favoriete sessie.

Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen én de KIESKURK-publieksprijzen. Dit is jouw kans om je favoriete Nederlandse of Belgische wijn in het zonnetje te zetten. De presentatie en uitreiking zijn in handen van wijnschrijver en register-vinoloog Janna Rijpma.

Hoofdsponsor

Het Wijnfestival van de Lage Landen wordt mede mogelijk gemaakt door KIESKURK – Amorim Cork. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd is in alle onderdelen van het kurkproduct. Samen met het Portugese Amorim Cork produceren ze TCA-vrije natuurkurken en focussen ze al decennia op de beste CO2-balans van natuurkurk. Speciaal voor het festival hebben ze de publieksprijzen ontworpen. “Dit festival is een mooi initiatief waarbij de nadruk ligt op hoge kwaliteit en een mooi natuurproduct. Waardes die ook wij hoog in het vaandel hebben. We kijken uit naar een meerjarige samenwerking”, aldus Rob Kies van KIESKURK – Amorim Cork.

Over de organisatie

Het Wijnfestival van de Lage Landen is een initiatief van Stichting Wijninstituut Nederland (WIN). Het WIN organiseert al twintig jaar de Wijnkeuring van de Lage Landen, waarbij de wijnen worden gekeurd bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse. Vorig jaar werd een recordaantal van 35 wijnen met een gouden medaille beloond. In totaal worden er jaarlijks zo’n 250 Belgische en Nederlandse wijnen ingezonden voor de keuring. Het WIN organiseert ook de Wijngaarden Open Dagen in Nederland. Deze vinden dit jaar plaats op 14 en 15 september.

Janna Rijpma en Manon de Boer zijn door WIN aangetrokken om de organisatie te versterken. Janna, bekend van het succesvolle wijnfestival Nacht van de Wijn, en Manon, woordvoerder van de VNWP, zetten zich in voor een geslaagde eerste editie. Het festival kent ook meerdere ambassadeurs van het eerste uur: Winelife Magazine, vakblad Wijn & Wijngaard en wijnleverancier Nederlandse Streekwijnen.

Tickets

Mis niets van deze eerste editie van het Wijnfestival van de Lage Landen en scoor nu een ticket op www.wijnfestivallagelanden.com. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, is er een speciale pendeldienst vanaf station Beesd.

Volg het Wijnfestival van de Lage Landen voor meer updates op Facebook of Instagram. Voor dit festival geldt NIX18 en volgen we de richtlijnen van Wine in Moderation.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook