De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe haring stond geagendeerd op donderdag 11 juni 2020. Dit mooie en grootse persevenement blijkt vanwege de crisissituatie als gevolg van het corona/covid-19 virus helaas onmogelijk.

Dit jaar geen evenement als de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke al meer dan drie decennia plaatsvindt. Wel willen we de mensen in het land laten weten dat de Hollandse Nieuwe er vanaf 12 juni weer is. We denken in deze tijd een mooi en passend alternatief te hebben.

Op donderdag 11 juni overhandigt het Nederlands Visbureau namens de haringgroothandelsvereniging het eerste vaatje Hollandse Nieuwe haring aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers van het Erasmus MC te Rotterdam. Deze mannen zijn al wekenlang dagelijks het gezicht van de coronacrisis en het kompas voor vele Nederlanders. Zij zijn ook de verpersoonlijking van de grote groep zorgverleners in de frontlinie. Op de vraag ‘Wie zou dit jaar het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gegund zijn?’ verwijst het antwoord van velen naar deze mensen.

Na de overhandiging van het eerste vaatje nieuwe haring zal haring worden gepresenteerd voor alle hardwerkende zorgverleners. Naast de mensen in het Erasmus MC zal ook een aantal andere ziekenhuizen in het land worden getrakteerd op deze eerste vangst van 2020.

In Duitsland vindt eveneens een startmoment van de Hollandse Nieuwe plaats. Als gebaar van dank voor de opvang van de Nederlandse patiënten door ons buurland zal in het Universiteitsziekenhuis te Münster de eerste haring worden uitgereikt aan de minister van Volksgezondheid, Karl-Josef Laumann en de directeur van het ziekenhuis, Hugo van Aken.

Vanaf 12 juni, de dag na dit persmoment,
is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop.

En…. wat drink je bij de Hollandse Nieuwe Haring? Check deze tips!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!