De verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar 2024 is van start gegaan. Op woensdag 10 januari heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 Hinke de Jong aangekondigd als eerste titelkandidaat van dit jaar. Haar kandidatuur werd onthuld tijdens de vakbeurs voor horecaondernemers, Horecava in RAI Amsterdam.

Stichting Wijnvrouw van het Jaar zet met deze verkiezing ieder jaar wijnvrouwen uit Nederland in de schijnwerpers. Alle genomineerde kandidaten zetten zich op opvallende wijze in voor de wijnwereld. Volgens de jury, die bestaat uit ex-winnaressen en experts uit de wijnbranche, maken de genomineerden voor deze titel de Nederlandse wijnwereld een stukje mooier. Deze hardwerkende vrouwen zijn bovendien een voorbeeld voor andere vrouwen die werkzaam zijn in de wijnbranche. De overige titelkandidaten worden de komende maanden bekendgemaakt.

Juryrapport

Hinke de Jong heeft een bijzondere staat van dienst. Haar liefde voor wijn en in het bijzonder champagne, komt tot uiting in haar twee bedrijven Brouzje en Champagne Travel. Na haar eerste bezoek aan de Champagne regio was ze verkocht. Ze werd niet alleen een liefhebber, maar besloot er haar werk van te maken.

In het juryrapport lezen we: “De jury vindt Hinke een waardige kandidate vanwege haar jarenlange inzet voor het product Champagne. Zij is een inspirerende vrouw met kennis die haar liefde voor champagne altijd goed weet over te brengen.  Ook door middel van de sommelier reizen naar de Champagne  die zij organiseert brengt zij haar vakmanschap over aan de vaak jongere generatie sommeliers”

Over Hinke de Jong

Hinke barst van de energie en passie voor exclusieve champagne. Haar liefde voor de drank en streek ontstond na een bezoek aan de regio. In de jaren die volgden, deed ze veel kennis op, begon proeverijen te organiseren en reisde regelmatig af naar die magische streek in Frankrijk. Naast haar baan in de zakelijke dienstverlening, richtte ze in 2011 Brouzje op en begon met het importeren van bijzondere en kwalitatief hoogwaardige champagne. Door haarzelf geselecteerd.

De naam van het bedrijf heeft een link met haar Friese roots: het is afgeleid van het woord brûzje, dat bruisend, levendig en energiek betekent.

Dat past perfect bij zowel de drank als Hinke zelf. Ze bouwde al snel een goede naam op en startte met het leveren van champagne aan gerenommeerde restaurants. Diverse bijzondere opdrachten kwamen op haar pad. In 2016 werd ze uitgeroepen tot Champagne Ambassadeur van Nederland, wat haar bekendheid een enorme boost gaf. Inmiddels levert ze hoogwaardige champagnes aan restaurants van Groningen tot Maastricht. Tussen het importeren door, begon ze reizen aan te bieden naar de Champagne regio. Voor haar klanten van over de hele wereld stelt ze reizen op maat samen met haar bedrijf Champagne Travel.

De weg naar de finale

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 bestaat uit Kirsten Abels (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2023), Tatjana Puklavec  (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2022), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021), Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020) en Barbara Verbeek (vinoloog en wijnexpert). De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy op maandag 23 september 2024   . Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook