Na lang wachten is het maandag 11 oktober zover: de eerste editie van champagneproeverij Vignerons du Terroir. Vijf importeurs laten hun vigneron-champagnes proeven aan professionals en wijnliefhebbers. In totaal staan er meer dan vijftig champagnes, ratafia’s en Coteaux Champenois-wijnen op de proeftafel. 

Met als motto ‘Het is pas crisis als de champagne op is’ moesten organisatoren Jaqueline Smit (Dis Donc) en Jasper Tasseron (Champagne Moutardier Nederland) het evenement vorig jaar uitstellen vanwege corona. Maar nu zijn ze er helemaal klaar voor: hun droomevenement Vignerons du Terroir. Een champagneproeverij waarbij het allemaal draait om de vignerons indépendants (onafhankelijke wijnboeren), een unieke champagnebeurs waar de focus ligt op kwaliteitschampagnes van kleinere, familiewijnhuizen.

“Kleine familiebedrijven die de smaak van hun terroir, wijngaarden en omgeving naar een authentieke stijl champagnes vertalen” – Jaqueline Smit, DisDonc

De vijf importeurs

Vignerons du Terroir vindt plaats bij wijn- en eetbar Most in Utrecht. Deze eerste editie doen er vijf wijnimporteurs mee. Naast Dis Donc en Champagne Moutardier Nederland zijn dat l’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut en Le Vineur. Allemaal hebben ze een voorliefde voor kleine wijnfamilies en dat is terug te proeven in de champagnes die ze meenemen. Zo staan er champagnes open van Hubert Paulet, Moutardier, Mouzon-Leroux, Apollonis en Christian Gosset. Ook komen er speciaal voor deze gelegenheid champagnemakers uit Frankrijk over. Zij vertellen je alles over hun werkwijze en ideeën en beantwoorden graag al je vragen.

Champagnes Vignerons du terroir

Praktische informatie

De proeverij is verdeeld in twee blokken. Het tijdslot overdag tussen 11.00 en 17.00 uur is gereserveerd voor wijnprofessionals . In de avond zijn wijnliefhebbende consumenten van harte welkom om tussen 19.30 en 21.30 uur de champagnes te proeven. Vignerons de Terroir vindt plaats bij wijn- en eetbar Most. Je vindt Most aan het Brusselplein 191 in Utrecht. Je kunt parkeren in parkeergarage Brusselplein. Hier parkeer je de eerste 2 uur gratis. Met OV neem je de bus of trein naar station Leidsche Rijn. Vanaf daar is het maar 2 minuten lopen naar Most. Je kunt je toegangsticket reserveren via de website van Vignerons du Terroir.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!