De eerste herziene druk van het populaire KERST kookboek van Donna Hay ligt in de winkel. Met dit prachtige kookboek helpt de bekende kookboekenschrijfster Donna Hay je om te genieten van een fijne en ontspannen kerst.

Een ontspannen kerst, willen we dat niet allemaal? Bij Donna Hay thuis staat kerst meestal in het teken van haar drie favoriete bezigheden: familie, veel lachen en wat gekkigheid. Een kerstdiner moet niet te ingewikkeld en stressvol zijn: je moet er vooral met elkaar plezier aan beleven. Nou, aan de voorpret zal het niet liggen met dit kerst kookboek. De recepten zijn zeer divers en voorzien van foto’s waarvan het water je in de mond loopt.

Voor- en hoofdgerechten

Om maar eens wat te noemen… Van gerookte zalm met mierikswortelroom tot een munt-spinazie dip met yoghurt en spring rolls met kip en kokosdressing vind je onder de voorgerechten. Van een traditioneel bereide kalkoen en een op verschillende manieren geglazuurde ham tot een Portugees zeevruchtenplateau van de barbecue bij de hoofdgerechten.

KERST Donna Hay 1 recentie ANNE-WIES.NL

Bijgerechten

Ook aan bijgerechten wordt aandacht gegeven. Denk hierbij niet alleen aan traditionele kerstgerechten als sperzieboontjes omwikkeld met prosciutto of een (prachtig in beeld gebrachte) salade met biet en geitenkaas, maar ook aan appels gevuld met pancetta en kruiden en een originele hasselback-pompoen met honing en amandel.

Grande finale: taarten, desserts en koekjes

Een belangrijk van het boek vormt het hoofdstuk ’taarten en desserts’ want een geslaagd kerstdiner kan niet zonder een ‘grande finale’. In dit hoofdstuk “luchtige dotten meringue, karamelsuikerspinnen, zacht gingerbread en flonkerende trifle”… zelfs voor iemand die niet van de zoete desserts is ziet dit er allemaal adembenemend uit. En dan al die leuke kerstkoekjes en andere kerstlekkernijen…

KERST Donna Hay ANNE-WIES.NL 2

Tips en trucs

De recepten zijn voorzien van stylingtips en -trucs en in ‘Hoe bereid ik’ laat Donna je met een serie foto’s de bereidingswijzen zien van de iets moeilijker te bereiden gerechten. Tot slot is achterin het boek (heel handig) naast een woordenlijst en register, een pagina ingericht met omrekeningstabellen voor maten en oventemperaturen.

KERST van Donnay Hay is een indrukwekkend kookboek, dat door mij zeker niet alleen met kerst uit de kast wordt gehaald!

Over Donnay Hay

Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Er zijn van haar 26 boeken wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht, haar boeken zijn vertaald in 10 verschillende talen en haar tv-kookshows zijn in meer dan 14 verschillende landen te zien. Ze heeft dé nummer één iPad-app in Australië, is krantencolumnist, ontwerper van een lijn met keukenspullen en voedselproducten, en eigenaar van haar eigen webwinkel.

Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum bv
ISBN 978 90 00 38 6321