Bedenk de nieuwe burger van Rotterdam en win een jaar lang gratis burgers happen bij Diego’s Burgers Rotterdam! Harde werkers en altijd recht door zee. Met een klein hartje dat klopt voor hun stad. De echte Rotterdammer. Het is hoog tijd voor een culinaire ode aan alle inwoners van de allermooiste Rotstad die er is. Dus Rotterdammers (en niet Rotterdammers) opgelet, dit is het moment voor alle smaakcombinatiecreatievelingen om helemaal los te gaan. Een hommage met fromage.

Rotterdam tussen twee stukken brood

Want diegene die de smaak en identiteit van Rotterdam naar een burger weet te vertalen, wint namelijk een jaar lang gratis burgers eten bij de BurgerMeester himself. Denk hierbij aan het verwerken van Rotterdamse jenever in de saus of een zalmburger uit de Rotterdamse haven. Of misschien is grootmoeders uierboord wel de ultieme smaak van Rotterdam? Je kan het zo gek niet bedenken, als het maar lekker smaakt tussen twee stukken brood.

Initiatiefnemer Diego Buik over zijn initiatief: “Onze iconische Maasstad verdient een eigen signature burger. En wie kan de smaak van de stad nu beter vertalen dan haar eigen inwoners? Ik kijk er ontzettend naar uit om te zien en te proeven wat voor creatieve combinaties er allemaal bedacht worden.”

Diego’s Burgers: De spelregels

Iedereen (met een beetje gevoel voor smaak) kan meedoen met de prijsvraag. Elk element moet zelf bedacht worden, van broodje tot aan (vega)vlees én hij moet natuurlijk lekker smaken. Daarnaast moet -logischerwijs- Rotterdam gerepresenteerd worden in de burger. Dit kan door een iconisch gerecht of ingrediënt te verwerken in de creatie, of door inventief om te springen met kleur. Wordt het een knipoog naar de wereldberoemde, Rotterdamse kapsalon? Of toch liever een roti-burger. You name it, je kan het zo gek niet bedenken. Diego, oftewel de jury en burgerexpert, vertelt waar hij op let tijdens het kiezen van de flavour of the city: “Rotterdam is verrassend, speels en spannend. Dat zijn ook precies de smaken die ik verwacht te proeven in de winnende burger.”

Wanneer de deelnemer denkt dé perfecte burger te hebben ontwikkeld, kan deze worden aangemeld via de website van Diego’s Burgers. Om mee te dingen naar de hoofdprijs, moeten inzendingen voor 10 oktober a.s. zijn ingediend. De winnaar wordt 13 oktober bekend gemaakt tijdens een feestelijke onthulling en mag vervolgens een jaar lang iedere week met een vriend een burger naar keuze komen happen.

Over Diego Buik

Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Hij staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties, wat hem destijds de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ heeft opgeleverd. Daarnaast heeft hij in 2017 ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft heeft een prijskaartje van maar liefst €2050 en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald.

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook